Nesze!szer

Reggeli Nesze

2021. május 06.

 

szeretet_vamszedoi_orvos-toth_noemi.jpg

 

A szeretetnek az idők kezdete óta vannak vámszedői. Mindig akadt valaki, aki csak arra várt, hogy valamit elvegyen, megkaparintson a szerető embertől. Ez lehet bármi: idő, pénz, támogatás, kapcsolatok, gondoskodás, vagy éppen gondolatok, figyelem, odaadás. A vámszedőnek a legtöbb esetben nincs is nehéz dolga, hiszen ő pontosan tudja, hogy a szeretettel együtt jár a bizalom. Aki szeret, bízik - és amikor bízik, elernyed benne a gyanakvás, így kiszolgáltatottá válik. A szerető ember rendszerében a kimondott szó az, ami. A vámszedő rendszerében a szó csak eszköz a megtévesztésre.
Vámszedők mindenhol vannak. Hozzád egészen közel, de távol is. Ott vannak és várnak a lehetőségre, amit a szeretet teremt meg nekik.
Hogy mit tudsz ellenük tenni, hogyan tudod megvédeni magad? Úgy, hogy felismered, amikor szeretni kezdesz, és kicsit megállítod magad. Lassítod a folyamatot, és elkezdesz befelé hallgatózni. A legtöbb esetben ugyanis a belső hang jelez, amikor a vámszedő közeledik. Szól, hogy legyél óvatos, mert hamisság került a rendszerbe.
Orvos-Tóth Noémi

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr2016522906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FischerA 2021.05.06. 09:25:09

Helló! :-)

Egy olyan blogot indítottam nemrég, ami bemutatja a leghatékonyabb meggyőzési elemeket. Ezen belül segíti azt is, hogy észrevegyük, ha velünk szemben alkalmazzák ezeket a technikákat. Egy párkapcsolatban, vagy a mindennapi életben ez nagyon hasznos lehet, talán fel tudod használni őket blogodban. Tervezem a témát bővíteni kifejezetten párkapcsolati témájúra, így az is jól jöhet neked a következő hetekben. :-)
Küldök néhány példát, remélem, hogy találsz majd sok olyat közöttük, ami hasznos lehet az olvasóidnak.

Természetesen csak származási hely feltüntetésével lehet szerepeltetni a kommunikációs elemeket.

Ezeken a linkeken találhatsz példákat:
kommunikaljjol.blog.hu/2021/04/15/az_adott_szo_ereje
kommunikaljjol.blog.hu/2021/04/06/holdudvarhatas_659
kommunikaljjol.blog.hu/2021/03/16/vigyazz_igy_probalnak_nyomast_gyakorolni_rank_es_igy_kell_reagalnunk_ra

Jelezd, ha látsz lehetőséget arra, hogy a blogom cikkeinek tartalma vagy maguk a cikkek megjelenhetnek hivatkozásként nálad is.

Üdvözlettel:
kommunikaljjol.blog.hu
süti beállítások módosítása