Nesze!szer

Reggeli Nesze

2021. április 20.

 

 

serult_lelek_sziv.jpg

Amikor egy sebesült lélek találkozik egy másik sebesült lélekkel és a sebeik egymáshoz illeszkednek, kiegészítik egymást, akkor gyakran létrejön a káprázat és a pillanatnyi összekapcsolódás. Az érzés egy rövid ideig felemelő. „Minket egymásnak teremtett a sors, mi kiegészítjük egymást…..”
Ilyen sebesült találkozás, amikor a megmentő belebotlik egy áldozatba és azt érzi, hogy végre hazatalált. Az áldozat azonban nem megmentőt keres, hanem feloldozást. A megmentő csupán a pillanatnyi hiányt képes enyhíteni benne, de megoldani ámokfutását nem tudja. Előbb utóbb, mindketten továbblépnek, hiszen projektjük az állandó megmenteni akarás vagy az állandó áldozati szerep megélése, a be nem töltöttség, ami egy találkozásban csak pillanatnyilag elégülhet ki, de a seb maga nem gyógyul be. Az áldozat ragaszkodik a saját áldozati pozíciójához, míg a megmentő folyamatosan a segítő szerepben akarja látni magát.
Bardo Consulting - Sárvári György

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr5916503564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása