Nesze!szer

Vidám vasárnap

2020. október 11.

 

ebredes_zentai_anna.jpg

 

Az embereket bármilyen megtévesztésben és alacsony szintű állapotban benne lehet tartani, ha elhitetik velük, hogy az az állapot jelenti a felelősségteljességet, az erkölcsösséget és becsületességet.
Mivel mindenki ezen alapértékeknek igyekszik megfelelni és elismerésre vágyik, nem meri kitenni magát annak, hogy megítéljék mások, így elfogadják és benne maradnak abban a negatív, minden tudatosságot és éberséget nélkülöző, valójában egyre mélyebbre vivő, alacsony szintű állapotban, csak azért, mert a többség azt kiáltja ki felelősségnek és erkölcsösségnek.
Ebből az állapotból nagyon egyszerű kiszabadulni. Elég egyetlen pillanat, az ébredés pillanata, a tisztánlátás pillanata, majd a felvállalás döntése, amikor ráébredek arra, mi a valódi felelősség és becsület. Ettől kezdve már semmilyen kívülálló, idegen erő nem tud megtéveszteni és az sem számít, hogy a megtévesztett tömeg hogyan ítélkezik. Minden ítélkezés pusztán tudatlanságból ered - a tudatlanság viszont soha nem a végső állapot.
Zentai Anna

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr3516233188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása