Nesze!szer

Arcszobrászat konzultáció!

2020. szeptember 13.

 

20200721_142634.jpg

Az előző postban meséltem már nektek arról, hogy érdekelni kezdett a hialuronsavas arcfeltöltés. Mivel mindenfélét hallottam már, hogy hogyan csinálják, miket néznek meg az arcon, bejelentkeztem egy konzultációra. Hű, merész vagyok, gondoltam magamban, de a kíváncsiságom jobban hajtott.

Időpontot foglaltam, ez számomra mindig ideális, mióta magánorvosok léteznek és nem kell órákig a váróban ücsörögnöm. Pontban délre be is jutok. Persze, előtte már kértem itt-ott tippeket, kinél ki vagy mi vált be, szóval igyekeztem jól választani, hisz sok-sok kérdésem volt. Dr. Altmayer Anitához jöttem egyébként. Nagyon kedves, mosolygós és hát tudom, nekem ez is fontos: a cégér. Szép, harmonikus arca van. Rögtön kikérdez. De nem olyan, mintha vallatna, inkább egy barátnős beszélgetés jelleget ölt a konzultáció. Megtudja tőlem a koromat, amiben nem szépítek, mert ugye, ez nem az a hely, ahol letagadunk kicsit és egyébként sem vagyok híve ennek. Azt is firtatja, milyen szépségápolási termékeket használok és milyen kezelésem volt eddig. Mindent elmesélek a doktornőnek, azt is, hogy hogyan védekezem ilyenkor, már a fényre utalva, mert ugye, spf nélküli termék a nyári-őszi időszakban az arcomra nem kerülhet. Mondok neki ezt azt arról, hogy tulajdonképpen pr-rel foglalkozom, de van a blogom és tanítok és van egy jótékonysági mozgalmunk, ja, meg most bejött a gyerekvédelem is. A doktornő csak hallgat és bölcsen ezt mondja: akkor elég aktív életet él. Tulajdonképpen igen, azt kell mondjam. Régen mindig azt gondoltam, ha valaki esztétikai bőrgyógyászattal foglalkozik, akkor végig vizslaként nézi az arcomat. Itt most nincs erről szó, megkérdezi a doktornő, van-e valami, ami különösen zavar magamon. Kicsit beszélek a homlokom ráncolásáról, mert már képeken is látom, hogy egy csík van a fejemen. De azért hozzáteszem, hogy nem vagyok az a típus, aki állandóan magát vizsgálgatja a tükörben, nincs időm azért ilyesmire, de a hiúság faktor azért nálam is játszik.

 

A doktornő elmondja, hogy az Allergan orvostechnikai eszköznek számító Juvéderm márkájával dolgozik, azzal injektál, vagyis tölt. A Juvéderm márkához több termék tartozik, az adott problémát látva tudja megmondani, melyikből, mennyit és hová használna. Előveszünk egy tükröt és megnézzük az arcomat. Hát, van mit alakítani, azt kell mondjam, de leginkább az állam a probléma, ahogy ő látja. Ide kéne a sűrűbb állagú töltőanyag. Mutatja a szemem alatti területet is, ott vékonyabb a bőr, a szövet több hialuronsavra vágyna. Ő tudja, de igaza lehet, mert igen karikás nekem itt mindig. Mindig injekciós tűvel és vagy kanüllel dolgozik, azt mondja, van, ami kicsit kellemetlen, de alapjában nem jár különösebb fájdalommal egy ilyen arcfeltöltés. Milliméterekben gondolkodik, ahogy az orvosok általában. Nagyon alaposan megvizsgál mindent és válaszol az esetleges félelmeimre. Azt mondja, nagyon szeret ezzel az anyaggal dolgozni, mert szépen lehet tölteni vele, természetes marad az arc, az tulajdonképpen egy kis szobrászkodás, amit csinál. Az arc alatt lévő nem túl feszes bőr is megemelhető néhány jó helyre injektált hialuronsavval, ami számomra jó hír, mert az egyik barátnőmet ez zavarja legjobban a saját arcán. A másikat meg a dohányzás miatti csík a szájánál, azt is szépen lehet kezelni, mondja Altmayer doktornő.

 

img_8500_1.jpg

Összeállít egy kezelési tervet és beszámol, hogy melyik területre mennyi Juvéderm menne a bőr alatti szövetbe, amelynek hatása akár 9-24 hónapig is tarthat. Ráadásul, a töltőanyagban lidokain is van, amely pillanatok alatt zsibbaszt is, tehát nem kell a fájdalomtól félni. Azt kell mondjam, ez nagyon izgalmasan és valahogy olyan megbízhatóan hangzik. A doktornő még elmondja, ha otthon átgondolom és kérek időpontot töltésre is, néhány dologra majd figyelnem kell. Utána nem végezhetek aerob sportolást néhány napig és próbáljak meg hanyatt fekve aludni, hogy nehogy elmozduljon egy picit is az anyag, miután betöltötték. És a hajolgatást is felejtsem el egy-két napig. Szerintem ez nem betarthatatlan, mint jó tanács.

Utánam jön egy páciens, aki megsúgja, nála is Juvédermhialuronsavat használtak. Ledöbbenek, hisz egy teljesen természetes arcú, kipihentnek tűnő hölgyet látok. Meggyőztek.

A bejegyzés az Allergan Hungary Kft. támogatásával készült.

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr6416196612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása