Nesze!szer

A csokiMiki helyett vagy mellé a csizmába

2019. december 03.

 

 

secret_santa.jpg

 

Oké, ez tulajdonképpen egy gyerekeseknek szóló poszt, de csak tulajdonképpen. Mert igazából, az ember meglepi a szeretteit, ha úgy szocializálódott, esetleg a kollégáit, barátnőjét vagy párját.... vagy saját magát. De komolyan. Oké, az alap, hogy mondjuk a gyerkőcnek megveszed a csoki Mikit, aztán még kis valami. Én nagyon, de nagyon nem vagyok rajongója annak, hogy a gyerek már akkora ajcsikat kapjon, mint ami karácsonykor szokás. Szóval, nálunk nem szokás, hogy a baba és az autópálya lógjon ki a csizmából, persze, ezt képletesen mondom. Azért persze van más is, ezek az idei kedvenceim.

 

forro_csoki.png

 

Mondjuk, ezt a picit pikáns édességet csak a fűszeresebbet kedvelő gyerekeknek add, vagy felnőtteknek. Némileg chilis ugyanis. Nálam telitalálat a chocoMe forró csokija. Pálcikákon van az, amit a meleg tejbe kell áztatni és nagyon finom, krémes ital lesz belőle. Akár szánkózás utáni estéken is kiváló szolgálatot tesz, de hó nélküli, filmnézős-társasozós alkalmakra is. Igazán finom, ajánlom! 

web_rudolph_christmas_bath_bomb_2019.jpg

Rudolf húzza a szánt, de mi van, ha itt is hagy egy picikét magából, ami egyenesen a fürdőkádban landol? Nálunk a Lush összes fürdőbombája óriási sláger, a Santa's Belly például azoknak jelenthet öröme, akiknél a gyerek annyira slime mániás, mint nálam. A Rudolf fürdőbomba pedig isteni illatot áraszt és varázslatosan szép árnyalatot ad a kád tartalmának. Kicsiknek és nagyoknak is igazán mókás kis ajándék lehet. 

 

eletmesek.jpg

 

Az idei új könyvek egyik legszebbikéről kell meséljek nektek. Farkasházi Rékának már nem egy koncertjén voltunk és ez csodás buli a gyerekeknek. Ennek az új könyvnek és cd-nek a grafikájába rögtön beleszerettem. Ez egy családi album tulajdonképpen, ami a szülőt vezeti rá a mesélésre. A zenék pedig igazán jól szövegezettek, hangszereltek. Nekem ez fontos, hisz a bugyuta soroktól egyébként is meghülyül a kocsiban hatszázadszorra az ember, de ez egy csodakiadvány, ezt még a nagyi is szeretni fogja! Mondjuk, a kétszeres Fonogramot se a szél hordta össze, ugye... Életmesék, mindenkinek! 

varros.png

 

Kreativ gyermek szülőjeként worshop mániás vagyok. Az első, amit ajánlok, egy varrós tanfolyam, nagyobb gyerkőcöknek. Quilitive a nevük, mindenféle patchwork tanfolyamot csinálnak és varrást gyerekeknek. Ebből is adhatsz ajándékot, mert imádni fogja a lányod, vagy fiad, ha érdeklődik ilyen terület felé. Karácsonyi diszt varró tanfolyamot is adhatsz, de akár kötényeset is. Budaörsön vannak, ha ez szempont! 

parfum_keszito_workshop.jpg

 

Ennek én is eléggé örülnék, mert egy parfümkészitő worskhopot ajánlok gyerekek számára. A felnőtt verzión már voltam, igazán remek. Daniel Pescio jön januárban Magyarországra, aki Párizsban él és alkot, mint parfümőr. Ő tart foglalkozást január 21-én, az It's Your World szervezésében, Pafümkészitő worksho gyermekek részére Daniel Pescioval néven. Illatokban és eleganciában nem lesz hiuány, az egészen biztos, igazi hölgyeknek nagyon fán program! 

apacuka.jpg

 

Még egy kis kerámia, amit azért javaslok, mert mindeki imád ilyen pacsmagolós izékkel dolgozni. Nem is olyan régen voltunk egy foglalkozáson, ami szuper volt, csak aki tartotta, egy dolgot utált: a gyerekeket. Szerencsére, az Apacuka ceramicsnál nincs ilyen, sőt. Még türelem is van a tarsolyban. Az egész a Kicsicake galériáján zajlik, a Jókai utcában, szóval könnyen eléred, bkv-val is. Van nemezelés, karácsonyi gyümölcstál alkotás és ezer variáció. Még decemberre is adhatsz programot a csizmába, de már januárra is bérlete. 

mezeskalacs_koszoru.jpg

 

Egyáltalán nem utolsóként mondom a lehetőséget, mert imádott rajziskolánkról van szó. Az intézmény, a Rozska zseniális, egyszerűen imádnak járni oda a gyerekek. Az enyém is. Szóval, a Rózsadombi Képzőművészeti Akadémia nálunk toplistás. Divat- és rajzfoglalkozásokat is tartanak. Akár olyan gyerekeknek is, akik nem szeretnem alkotni. December 23-án, 10:00-12:00 között, karácsonyi mézeskalács koszorút készíthetnek a Rozskában a gyerekek. 13:00-14:00 között családi fényképalbum festés van, ami akár ajándéknak is tökéletes. Ám, mi jövőre is megyünk rajzolni! 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr6315336058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása