Nesze!szer

A kínai reptér elképesztő lett

2019. október 01.

 

beijing-daxing-international-airport-zaha-hadid-cgtn_dezeen_02.jpg

 

 

Mostanában sajnos nem megyek Pekingbe, vagy nem tudok róla, de a néhány napja átadott pekingi reptéren rendesen megakadt a szemem. A Tahszing Nemzetközi Repülőtér, ami a második a fővárosban, néhány napja nyitotta meg kapuit, vagyis légterét. 700 négyzetméteres, egy légterű és egy tengeri csillagot formáz felülről. Zaha Hadid tervezte, aki egy iraki származású brit építész. Ami érdekes, hogy ez a reptér óránként 300 fel- és leszállást koordinál majd,  amennyiben már teljes üzemmódban működik. Eléggé futurisztikus, nem?! Hogy tetszik nektek? 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr415185732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sóhegy049 2019.10.03. 11:36:44

2016 /2017 fordulóján töltöttem másfél hetet kint, a Capital is tetszett, de nem volt kipúposodva, sem érkezéskor, sem pedig visszaút előtt. De ők tudják, hogy kell-e még egy ekkora nekik. Szebb, mint a Capital, de nekem az is odavágott.
süti beállítások módosítása