Nesze!szer

Legyél erős! - de miért?

2019. szeptember 30.

 

 

legyeleroskep.jpg

 

Egy barátnőmmel beszélgettem telefonon. Nincs túl könnyű helyzetben épp az életében. Azt mesélte, mindenki azt mondja neki: legyél erős! Nem is olyan régen pedig az egyik ismerősömmel történt tragédia. Elvesztette a gyermekét. Legyetek erősek! - írták nekik sokan a faceobookon. Pedig szerintem pont nem kéne mindig erősnek lenni.

Erősek vagyunk, amikor nagy gebasz van. Jól vagyok, mondod a telefonba, pedig épp legszívesebben egy takaró alatt vinnyogva sírnál, de erősnek kell lenni... De nem kell. Nem jó, ha az ember mindig erős. Több szempontból se. Egyrészt nincs kizárva, az erősségeddel nem gyászolsz meg dolgokat. Se egy kapcsolatot, se egy válást, se valami elvesztését. Ráadásul, a mindig erősnek lenni azt jelentheti, hogy a férfi energiákkal dolgozol csak. Sokan, sokszor vagyunk nagyon erősek. Amazonként küzdünk, hogy minden helyzetből felálljunk, megoldjuk, mert ezt is megoldjuk. Csakhogy közben megszokjuk, hogy mindig, mi vagyunk erősek és a női energiáink valahol a mélyre kerülnek. Nem, nem azt mondom, hogy zokogj ott, ahol mindenki lát... de ez jusson eszedbe. A betegségek pedig miből jönnek? A fel nem dolgozott traumákból leginkább. Mert épp úgy gondoltad, erősnek kell lenni és a szőnyeg alá söpörted. Ez utóbbiban én is elég jó vagyok, gyakorlatilag mester. Pedig dolgozom rajta rendesen, de ezt hozom otthonról, szóval van hová fejlődni. Azért se legyél mindig erős, mert akkor soha nem érzed meg, milyen láthatatlan erő tud körbevenni téged. Nyugodtan legyél gyenge, nyugodtan mutassad meg, most fáj valami neked. Aki a látszatvilágban él, az az ő döntése. Tudom, persze, boldogok a lelki szegények. De agyelszívásra nem mehet az ember, bármilyen jól is esne sokszor. Csak te nem ezt választottad. 

Ne legyél mindig erős. Nyugodtan valljad be, ami legfontosabb, másnak is, ha x...ul vagy! Mert az élet ilyen. Mindenféle színnel, színekkel teli. És ettől csodálatos! 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr2615067800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása