Nesze!szer

Reggeli Nesze

2019. augusztus 13.

 

muanyagvilagos.jpg

 

Osztogatjuk a klìmavàltozàs következmènyeiről szòlò okossàgokat, közben odàig nem jutunk el, hogy a csokolàdè papìrjàt bedobjuk a szemetesbe, vagy a klìmaberendezèst ne kapcsoljuk be, ha nem muszàj, vagy hogy visszatèrjünk a csapvìz fogyasztàsàhoz.
Az ükanyàink, nagyszüleink, szüleink a krumpliföldek kapàlàsàn edződtek, nem a fitness termekben, azt ettèk, amit megtermeltek ès kùtvizet ittak. 
Nem a műanyag palackok ellen kellene kampànyolni, hanem a műanyag-làtszat-külcsìn èlet ellen, amit az èvtizedek alatt lètrehoztunk ès ami nemcsak a termèszetet, hanem az egyènt is megbetegìtette.
Nem fàk ültetèsèèrt kellene elsősorban rinyàlni, hisz a vilàgot megvàltoztatni nem tudod, hanem önmagadon elgondolkodni ès hozzàtenni a sajàt hozzààllàsoddal azt a pici rèszt, amit hozzà tudsz tenni, a lelkiismereted szerint. 
A haràcsolàs-mohòsàg, a pazarlàs, az èrtèkrendbeli vàlsàg, a műanyag làtszat èlet, a termèszeti katasztròfàk mind-mind az egyèn a felelőssège.
Mert hogy mi kèpezzük a sokasàgot. Te ès èn, azaz mi. 
Ha odàig eljutnànk, hogy mindenki önmagàn kezdene dolgozni ès a hozzààllàsàn, piciben, azaz a mindennapok mikro szintjèn, akkor indulna el nagyban is egyfajta mèrhető vàltozàs. 
Az egyèn, azaz Te ès èn kèpezzük azt a sokasàgot, akik lètrehoztuk az èvtizedek alatt mindazt a műanyag-vilàgot, ami ellen most kampànyolunk.
A vàltozàst kezdd önmagadban ès önmagaddal!

Szántó Brigitta

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr4415007450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

öcsi333 2019.08.18. 16:41:47

Tisztelt Brigitta! Ez a műanyag palack téma,bonyolultabb,és szerteágazó,de legalább egyszer megéri megnézni a részleteket.Úgy emlékszem 90 őszén minden műa.palackot betiltottak Németországban.(Ott doliztam)Minden boltban minden műa.palackos árú soronkívüli kiárusításon 50% olcsóbban vásároltam..Kevés idő után Magyarországon is dolgoztam.Tokodon az üveggyár nagyon modern volt. Üvegpalackok gyártására szakosodott.A 3db üveg olvasztó kemencét felújították..Aztán pár hónappal a felújítás után szétbontották,és eladták Kínába..(Mondták,hogy örülni kell,hogy valaki hajlandó volt olcsón megvásárolni) Később az üveggyárat szanálták,és bezárták.Dunakeszire jött a svájci,Német pille palack fúvó üzem..(Mondták,hogy örülni kell.Rengeteg munkalehetőség,és csodás jövő) Azt természetesen titkolták,hogy az üzem úgy jött Magyarországra,és a környező országokba,hogy a nyugati ,svájci,és más országokba betiltották.Menjen el a Dunakeszi üzembe.Nézze meg.Ha bejut a kapun az már siker.A műa. palack gyár pontosan tudja amit itt alig tudnak..Rengeteg a szemét.kevés az újra hasznosítás.Az üvegpalacknál ismét mindég visszatért a gyárban az újratermelés..A Németek azt mondták ezért gazdaságos..A részleteket a bezárt,és részben felszámolt tokodi üveggyárban most is meg lehet nézni..De kit érdekel? Mindég az erősebb érvényesül,és marad a szemét.
süti beállítások módosítása