Nesze!szer

10 tipp az egészségesebb étkezéshez

2019. június 13.

 

 

egeszseges_kaja.jpg

 

Te egészségesen étkezel? De jó neked! Én sajnos nem és ez jelentkezik is tünetek formájában. De jelentem, már haladok az úton. Hisz nem véletlen, hogy ennyi pajzsmirigy-, gyomor- és mindenféle betegség üti fel a fejét mostanában. Most összeszedtem néhány tippet, ami esetleg neked is segítség lehet! 

1. Étkezz okosan!

Ez azt jelenti, hogy figyelj magadra. Legyél picit tudatosabb. Ha teheted, legyen nálad mindig valami viszonylag egészséges nass vagy étel, ne a mindenféle anyagokkal óriásira duzzasztott pogikat-csigákat kapd be útközben a metro lejáratánál. 

2. Vigyél vizet!

Őrjítően nehéz tud lenni egy ultra trendi és szép palack magadnál, de bírja a hátad? Válassz egy könnyebbet és legyen nálad innivaló mindig. És itt nem a kávéra gondoltam, bár imádatom tárgya persze.

3. Kerüld a mindenféle mesterséges édesítőket!

Ki kell ezt fejteni? Válasszad azt, ami a természetben is megtalálható, a gyomrod is hálás lesz érte.

4. Felejtsd el, ha valami túl zöld, túl kék vagy túl harsány!

A színezékek sem annyira barátai az embernek. Ráadásul, ha van spirituáisan nyitott gyerek a családban, neki igazán rosszat tesz, konkrétan agresszív lehet tőle, nem véletlenül. 

5. Fogyassz sok zöldséget!

Na, ezt egy közhelyes mondat, de azért ne felejtsük el, hogy régen nem fogyasztott az ember ennyi szénhidrátot. Érik a barack, csodás az új krumpli, a cseresznye ára is lassan csúszik lefelé! Nem kell mindig az a fránya vaníliás papucs!

6. Válaszd a kovászt!

Élesztő, élesztő, élesztő. Ma már mindenben ez van. Akinek érzékeny a gyomra, vagy tényleg ügyel magára, válasszon olyan kenyeret, ami kovásszal készült.  Egyrészt elképesztően finom, másrészt nem csinálja ki a gyomrod!

7. Ne az óriásit tedd a kosárba!

Jobb, ha sokszor az ember nem is tudja, hogy hogyan lett az a paradicsom vagy paprika olyan nagy. Vagy mitől. Amennyiben lehetőség van, vásárolj olyan zöldségestől, aki elmondja, honnan jön a zeller vagy a dinnye. Ne mindenféle irtókat vigyél a gyomrodba, a termelői piacok szerencsére már viszonylag szép számban találhatóak az országban.

8. Igyekezz frisset enni!

Nem biztos, hogy jó az, ha kiveszed a hűtőből a hat napos felvágottat. Gondold át, milyen folyamatokon mehetett át az a mortadella, vagy zala, ha még mindig jól tartja magát. Tisztelet persze azoknak az élelmiszereknek, amelyek simán hozzák mindenféle cucc nélkül ezt a tartósságot, de azzal teszel jót magadnak, ha viszonylag frisset fogyasztasz!

9. Ne használj olajat háromszor-négyszer!

Oké, rokonsága válogatja, de nálunk vannak ebből gondok. Simán megsül az előre gyártott dino abban a cuccban, amiben előtte a gomba sült és a fánk. Ne tedd és óvatosan irányítsd a családodat is!

10. Ne egyél mindig diétásat!

Nem attól leszel egészséges, vagy egészségtudatos, hogy a diétás feliratú bármit választod. Az sokszor csak marketing fogás, vagy azt jelenti, hogy kevesebb a joghurt zsírtartalma. Avagy esetleg valami durva édesítő van benne. Sok embert az betegít meg, hogy túl sok mesterséges adalékanyagot visz be a szervezetébe, 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr7814892046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leooo 2019.06.15. 07:28:33

De leginkább ne hallgass a nagyon TRENDI neszeszer-tanácsadókra, azt edd, amit a tested kíván! Ha sovány, grillezett csirkét, akkor azt, ha grillezett fokhagymás sertéstarját, akkor bizony azt!
Amennyiben gusztusod támad némi kulenre, vagy fokhagymás-paprikás abált erdélyi szalonnára, esetleg némi csülök-péknére tedd magadévá bátran, jól fogja ápolni az ízületeidet... Ha nem akarsz magadnak közepesen rosszat(és nem vagy laktóz-indifferens) akkor tojd le magas ívben a trendi és k.va drága szója/mandula/ tök.mtudjami áltejeket és fogyassz rendes 3.5%+-os tejet/kakaót és messzire kerüld a 0.1%-os lélöttyöt, ami leginkább a diszperzites vödör harmadik kiöblítése útján keletkezik...;-P
süti beállítások módosítása