Nesze!szer

Szerelem, szerelem... karmikus kapcsolat?

2019. február 14.

 

szerelemillusztracio_1.jpg

 

 

A szerelmesek ünnepén bármilyen váratlan is, sokan foglalkoznak a szerelemmel. Legfőképpen azok, akiknél ez nincs jelen az életükben, vagy fájdalmas, nem stimmel stb. Érhető is ez. Annyi mindenféle okosító, képző, párásító, általánosító kurzus, duma kering, mint égen a csillag. És mégsem boldog mindenki? 

Karmikus  kapcsolat - mondják ezt sokan, akkor, amikor valaki lehetetlen helyzetben van valaki mással, vagy nem tud elszakadni, elválni tőle. Hát igen, így is fel lehet fogni. De tulajdonképpen valahol minden kapcsolat karmikus ebben a férfi-női játszókörben. Szóval, azzal ne takarózzunk a benne maradás miatt, mert valahol valaki azt mondta: karmikus. A lélektárs a másik kifejezés, amit lobogtatni szoktak. Ez onnan ered, hogy lélekcsaládokból jöttünk. A lélekcsaládok tagjai ebben az életben jobban megértik egymást, jobban tudnak kötődni. De ez sem biztosíték a tartós boldogságra, mert igazából olyan érzés ez, mintha a legjobb barátod lenne a másik. Ami nyilván szuper, csak hát a nagy betűs szerelem az nem ilyen. A szerelem bizony tud fájni, piszkosul. Amíg a fejlődés bizonyos fokára nem jut el az ember, addig simán mehet a szívatás ide-oda, a hisztis szenvedés, a te anyádnak adsz igazat ebben a vitában típusú mindenféle. Ezer és ezerféle variációban nyomjuk ezt a párkapcsolati sakkozást az életben, persze. Egy jó kapcsolatért dolgozni kell! - szokták önsegítő és egyéb könyvekben emlegetni. Hát, kérem, ez így, ebben a formában nem igaz. Az, amiért dolgozni kell, az bizony nem őszinteségen alapul. 

Tudatszint kérdése minden. Azokban a házasságokban, ami valami céllal jött létre, ami lehet akár anyagi összekapcsolódás, akár az, hogy az úgy normális, ha van két gyerek, de közben apukát látod fent a tinderen, hát ott tényleg melózni kell. Melózni azon, hogy együtt maradjon. Ikerláng - ez a kifejezés spiri körökben arra, akik tényleg egymás másik felei, nyilván persze már magukban is egészek, csak pontosan tudják, érzik, hogy valahol ott van az a másik. Ez igazi egymásra találás, nem más. 

Tulajdonképpen a kategóriák, a mindenféle magyarázatok teljesen lényegtelenek. Azzal, akivel jól érzed magad, nincs is jobb együtt lenni. Főleg akkor, ha nem kalitkába zár, hanem enged téged szárnyalni. Mert egy jó kapcsolat, csak így működhet. Minden más csak az egóról szól. És nem a tiédről. Ha megtaláltátok egymást a nagy Ő-vel, légy hálás az életednek és élvezzetek ki minden percet! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr8214626962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása