Nesze!szer

Nyári hajápolás: tudtad, hogy a tincseid is károsodhatnak?

2018. június 27.

 

summer_hair.jpg

 

Nyár elején az ember gondosan bevásárolja a napozó termékeket, nyaralásra visz "after" testápolót is. De gondoltatok már arra, mi a helyzet a hajunkkal? Na, erre adunk most választ, hogy hogyan ússzuk meg hajkárosodás és hajszín fakulás nélkül, ha még ma épp októberi is az idő (jövő héten újra támad a kánikula!)

Az egyik legfontosabb, hogy tényleg ne csak a bőrünkre figyeljünk ilyenkor, hisz a száraz levegő, a napfény, az uv sugárzás mind káros hatással a hajunkra is - mondja Viola Dóra mesterfodrász.

Azt sem szabad elfelejtenünk a szakember szerint, hogy a vízfogyasztás is hatással van a hajunkra. Tehát ha rendesen iszunk (vizet, ugye...) akkor a hajtöredezési probléma sem jelenik meg igazán. Nyáron azonban érdemes olyan sampont és kondicionálót használni, ami uv filterekkel van ellátva. Naptejet mindig veszünk, de már hajvédő permeteket is lehet kapni, ajánlott beszerezni ilyesmit. Ezzel azelőtt fújjuk be a hajunkat, mielőtt kimegyünk a strandra, mert ugye, útközben is süt már a napocska. Ez speciális védőbevonatot képez a hajszálon és nem engedi, hogy például a festett haj kifakuljon és vöröses árnyalatot kapjon. (Biztos sokan ismeritek a témát, hogy a gondosan kikevert barnából júliusban répás árnyalat lesz!) Fontos egyébként a kalap, vagy kendő viselése is, hisz ez védi a hajunkat, nem engedi, hogy megégjen, fakuljon. Tenger után mindenképp öblítsük ki a hajat, mert enélkül a festetlen haj is szárazabb, durvább lesz, de a klór is ártalmas, ezt se feledjük el, tehát medencézés után is ápoljuk gondosan.

Akkor beszéljünk kicsit külön a festett hajról még. Nyaraláson is érdemes gondosan odafigyelni rá, ha könnyen fakul, akkor egy pigmentált, színezett balzsamot is vigyünk magunkkal a bőröndben. Strandolás után hajmosás, majd pakolás következzen. Ne feküdjünk le semmiképpen úgy, hogy a tengerben pancsikoltunk és nem mossuk ki a sót a hajból! Boldog nyaralást mindenkinek!

Köszönjük Viola Dóra mesterfodrász tanácsait, a szalon hivatalos facebook oldalát ITT találjátok.

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr2014076995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása