Nesze!szer

Tél utáni hajrehab

2018. március 01.

 

hajrehab_1.jpg

 

A hidegre nem lehetett idén panaszunk, az egészen biztos. Húzzuk is a sapkát a fejünkbe rendesen. A hajunk meg... hát, az tragikus. De mihez kezdjünk, hogy újra ápoltak legyenek a tincseink? Ebben most Viola Dóra mesterfodrász tanácsát kértük ki! 

 

- Az első és legfontosabb dolog, hogy nagyon keveset iszunk télen, tehát a haj is dehidratált lesz. Extra táplálásra van szükségünk a hideg után, ugyanúgy, mint a bőrnek. (A mínuszokban a hajunk is fázik, ugyanúgy mint a bőr.) A sapka alá is be kellett volna tenni a hajat, mert bizony, nem tettünk jót a kilógó tincseinkkel sem. - meséli Dóri. Még nem késő!

Télen sérül a kutikula, a külső réteg. Ettől pedig kiszárad.(A kutikula alatti kocsonyás, zselés anyag adja a rugalmasságot.)  Tehát lányok, jöhet az ápolás! A legfontosabb, hogy olyan anyagokat válasszunk, ami lipidekben gazdag, tele van zsírral, vízzel. Az összetételek mindig rajta vannak a termékeken inci-ben elolvasható, de egyébként is kiemelik a gyártók az előnyöket a csomagolásokon. Ezekkel  az anyagokkal hidratáljuk vagy hidratáljuk vissza  a hajat, ami télen megfázott. Ez adja a haj rugalmasságát is meg újra. A  frizura fényét pedig  az olyan dolgok adják, amelyben ásványi anyagok vannak. Ilyenek az olajak. Ezt kenjük mindig a haj külső rétegére. Hajvégápoló olajat minden nap kellene használni, reggel, délben, este - bármilyen meglepő is. Egy fontos, hogy ne legyen az olajban szilikon, mert a szilikon lezárja a hajat, nem kap levegőt. Ettől persze látványos lesz a frizura, ez a nagy átverés sok termékben, figyeljetek oda. Ám hosszú távon nem praktikus a szilikon, mert bajt okoz. (Alfaparf Semi Di Lino hajvégápoló olaj, általában a fodrásztól vásárolható professzionális termékek szilikonmentesek).

Tavaszi hajfeltöltésnek a legújabb trend a hajbotox. Ez tömény hialuronsav tulajdonképpen. A kocsonyás zselés részét tölti fel (kortex) és visszaállítja a haj rugalmasságát, kifeszíti a haját. A rugalmasságot kapod meg újra ezáltal. Ha megszárítod a hajat és nem marad a formájában, akkor rugalmatlan. Ekkor kell helyreállítani és abban a pillanatban a beszárítás után megtartja a formáját a haj, nem gubancosodik, rasztásodik.

Szóval, tavaszi hajápolásra fel, aki bővebb szakmai tanácsokra vágyik, vagy szeretne egy profi hajápolást, Viola Dóra szalonjának elérhetőségét ITT találja meg. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr3313707328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása