Nesze!szer

Gyerekesek, most figyeljetek!

Kipróbáltuk Ausztria legnagyobb vidámparkját

2017. július 14.

 

 

family_park_nyito.jpg

 

family_park1.jpg

 

family_park_polipos.jpg

 

Voltatok már a Familyparkban? Nem nézed meg Ausztriában azt a vidámparkot? Ezeket a kérdéseket kaptam az elmúlt egy évben számos gyerekes ismerőstől. Így nyilván gyanús lett, ha többen mondják, akkor ott lehet valami.

Először meggugliztam, hol is van ez a nagy játszótér. A határhoz közel, mondtam is magamnak: huhhh, Burgenland, azt szeretjük. Utána megnéztem, mekkora gyerkőcöknek ajánlják, van-e olyan játék, ami a 3 évesnek élvezhető. Konstatáltam: van. Már csak szervezni kellett, hogy elinduljunk. Persze, egy anyukának eleve excel táblázat az agya, így nem okozott nehézséget a koordinációs tánc. 

 

 

Egy pénteki napon gyakorlatilag a nyitásra már ott voltunk (ha kérdeznéd, max fél óra alatt érsz oda határátlépés után). Szeretek mindenhol korán kezdeni, mert akkor még nincsenek olyan sokan - ez egy praktikus alapelvem és idegesítő makacsságom tárgya is. A park bejáratnál cuki és érthető volt minden, a kiskorú már iszonyat lelkes volt attól, hogy egy macska kerékpározik a fejünk felett és vidám zene szól a hangszóróból. Alig lehetett lecsitítani, hogy nézzünk először körül, aztán próbáljunk ki mindent! A vidámpark maga nagyon okosan van kitalálva. 4 tematikus részre osztották: élmény rész, paraszt (gazdasági) terület, meseerdő és vizes blokk - itt persze nem mosdókra kell gondolni. A bejutásnál semmi nehézség nem volt, sorok sem kígyóztak és néhány perc után felismertem, gyakorlatilag (majdnem) mindenki a személyzetből magyar. Így, aki nem beszéli az osztrákot (bocsi!), az is simán megtalál és ért mindent, hisz Hajnalkák és Zoltánok válaszolnak (köszi mindenkinek a kedvességet!) Nyilván egy csomó játék korhoz van kötve. A rémisztőbbekre helyenként én sem mertem, mernék felülni, nemhogy a 3 évest delegálni. Okosan kategorizáltak egy csomó játékot, mert konkrétan kiírták, hány centiméter feletti kicsi ülhet fel rá. Ott egy collstock és lemérik az egyedet. Ez jó, mert nincs sumákolás és veszély. Egész egyszerűen azt kell mondjam, ide minden gyerekes családnak el kéne mennie még a nyáron. Hétvégén jó hosszan vannak nyitva, így csupa buli az egész.

 

Mi a vizes részen kezdtünk. Azt javasolnám, hogy mindenki vigyen magával a gyerek számára még egy réteg ruhát és egy fürdőbugyit esetleg. A krokodilos játék a vízbe csobban, a polip kis csápjai is pancsolósak. A kánikulában egyszerűen szuper élmény volt mindkettőnknek. A sárkányra még nem ültünk fel, de csoda minden szórakoztató egység ezen a területen. Már előre megnéztük itthon a weboldalon mindent, így a csemete már kiabált, amikor felismerte valamelyiket a képről. Ami zseniális, hogy a belépővel gyakorlatilag mindenre fel tudsz ülni. Egy-egy játék van, ilyen dobálós izék, meg mini körhinták, amihez kell 1 euro (ajro). De a játékra sem kell plusz pénzt fizetned. Ez nagyon kényelmes. A bauer részt is imádtuk. Ezt parasztság lenne parasztnak fordítani, így inkább gazdaságot mondanék. Tehát a dolgok a háztájiban és ház körül megtalálható állatokkal, növényekkel kapcsolatosak. Újdonság, hogy van egy nagy erdei gyorsvonat és egy kakasvadászat játék is. Mindkettő igen mókás és szerethető. Sajnos, mi a nagy csúszdára még nem mehettünk és az almás körhintát is ki kellett hagynunk, mert még korhatártalanok vagyunk. De annyi, de annyi mindent csoda volt. Kecskéket simogattunk, etettünk, malacokon lovagoltunk (nem igazi), tücsök ciripelést hallgattunk kis vasútból, hordóban forogtunk, sárkányt tekertünk és meséket hallgattunk. A meseerdő részben a német eredetű mesék tényleg megelevenednek és a gyereket még az sem zavarja, hogy a Jancsi és Juliskát nem az anyanyelvén hallja. A családban található kiskorút alig lehetett elrángatni a mézeskalács házikótól, de a Szellemkastélyt már úgy várta, hogy csak na. Elég félelmetes volt, de csak bementünk. Étkezési lehetőségek mindenhol vannak, 14 különböző egységet találsz a görögtől a pizzásig, a perecesig és a klasszikus rántott húsig. Arra fel kell készülni, hogy édességet aznap tutira fogyaszt majd a csemete, olyan cuki helyeket vannak tálalva. Nekünk is már itthoni kedvenc a cicás pohár, amit kint vettünk. A szülőknek is van pihenő, ha már kipurcantak kicsit, ami nem csoda. Pelenkázók mindenhol vannak és mosdók is. Apropó, mosdó! A Familypark azt hiszem, egyik legnépszerűbb látványossága a bauer részben található. Egyszerűen felállítottak egy mozgásérzékelővel működő kinti wc-t. Ha kicsit integetsz, a szerkezet érzékel és kinyílik a budi (bocsi) ajtaja. És egy bácsi (anyuka üzemmód kifejezés) ül a wc-n és mondja a magáét. Iszonyat vicces és a slusz poén is, de azt nem lövöm le, mert inkább nézd meg. Komoly tömeg verődik mindig össze előtte, annyira tetszik a kicsiknek. Mondjuk én is eléggé jól szórakoztam rajta...D 

 

fullsizerender_10.jpg

 

Mesélhetnék még sokat, a lényeg, hogy nekünk innentől kezdve nyári kötelező program lesz a Familypark. A gyermek azóta azt emlegeti, hogy jövőre majd olyan nagy lesz már, hogy a patkányosra meg az almásra is felülhet és a léggömbösre stb... Fél óra alatt ott lehet lenni a határtól és tényleg határtalan élmény. Minden szép, tiszta, kulturált, kitalált és nagyon játékos. Talán csak annyi, hogy bent nem mindig a legkönnyebb tájékozódni, pedig vannak táblák is (persze, ez önhiba is lehet, mert életem első tájfutó versenyét például úgy nyertem meg, hogy eltévedtem, ezáltal elsőnek értem be a célba)... Egyébként a nyár egyik legjobb döntése volt az ausztriai vidámparkot kipróbálni! 

 

A Familypark weboldalát magyarul ITT találod. a belépődíj 23 euró 3 éves kor felett, de vannak családi kedvezmények is, ha pedig szülinapja van a gyereknek, ingyen mehet be! Kamaszoknak is jó szórakozás, ja és persze gyereklelkű felnőtteknek is...D 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr4512646839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása