Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2016. április 03.

 

tavaszkristof.jpg

 

Tavaszi nagytakarítás kívül-­belül

Itt a tavasz, ideje szortírozni. Van, aki elajándékozgatja a nem használt ruhákat, mások kisuvickolják a teraszt, azoknak pedig, akik a Pészáhra készülnek, a nagytakarítás az ünnepi előkészületek fontos része, amikor a legkisebb kenyérmorzsától vagy kovászos ételtől is megszabadulnak.

A kabbalisták szerint azonban a Pészah nem vallásos ünnep. Sokkal inkább egyfajta "lehetőség­ablak", amin keresztül egy magasabb spirituális szintet érhetünk el. Szóval akkor miről is szól ez a nagytakarítás? Természetesen nemcsak a lakás rendberakásáról szól. “Az életben sokan szeretnénk felszabadulni az olyan kihívások terhe alól, mint a párkapcsolati nehézségek, anyagi gondok, vagy az egészségünk miatti aggodalom. Ezen kívül szeretnénk szabadon hinni amiben csak akarunk és úgy élni, ahogy akarunk. Ahhoz, hogy megtaláljuk ezt a szabadságot, magunkba kell néznünk és megtalálni azokat a dolgokat, amin változtatnunk kell – az egonk, a haragunk, vagy a negatív érzelmeink.” ­ tanítja Karen Berg, a Kabbala Központ spirituális igazgatója. felelősségünk az, hogy a spirituális erőfeszítéseink segítségével elültessük a magot, amiből áldások nőnek és létrehozzunk egy olyan tiszta helyet, ahol a Fény kivirágzik.A Vörös ­tenger kettéválasztása a legismertebb esemény Pészah történetében. Ám a Kabbala felfedi az igazságot: nem Isten választotta ketté a tengert, hanem az emberek. Teljes bizonyossággal kellett a vízbe ugraniuk, demonstrálva az isteni erejüket, tudván, hogy a dolog csakis jól végződhet.

Ahhoz, hogy az anyatermészet törvényei felé emelkedjünk, azaz csodákat hozzunk létre a saját életünkben, kordában kell tartanunk a kétségeinket, és teljes bizonyossággal kell haladnunk előre. Minden más, kétségekkel teli gondolkodás mehet ki az ablakon. Erről szól az a bizonyos “tavaszi nagytakaritás”.

Fényes hetet!

facebook.com/kabbalakozpontmagyarorszag

facebook.com/steinerkristofoldala

whitecityboy.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr168555884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása