Nesze!szer

Fogszabályozás 20 hét alatt? Ne nevettessetek már!

2016. február 11.

 

fogszabalyozas_nyito.jpg

 

 

Az elmúlt néhány évben virágzik a fogszabályozás mániája Magyarországon, ami azért jó dolog. Számos ismerősünk szabályoztatta a fogait és az elmúlt néhány évben végignéztük, mivel is jár ez az egész. Volt, aki nem tudott salátát enni nyilvánosan, jó sok hónapon keresztül. Volt, aki nevetni nem mert és volt, akinek az első időben annyira fájt az egész, hogy fájdalomcsillapítókon élt. Ja, és az egyik ismerősünk 2 és 1/2 évig hordta a ketrecet, ahogy ő hívta, szépek is lettek a fogai.. csak 2 év múlva elindult minden visszafelé és most gyakorlatilag az egész fogsora ugyanúgy áll, ahogy eredetileg. De nagyon sokan kaptak gyönyörű mosolyt és olyan fogakat, amire vágytak. Viszont az biztos, hogy a 2-3 év, amit szabályozva szoktak tölteni, nem kevés. Őszintén szólva bennünket eddig ez tartott vissza. Ezért is figyeltünk fel arra, amikor valaki azt mesélte, létezik a világon egy technika, módszer, amely 20 hét alatt teszi helyre a fogakat. Tehát körülbelül 4 hónapnyi idő kell ahhoz, hogy rendesen álljanak a dolgok a szájban Amerikában népszerű a módszer, ott kapott egy barátunk ilyen szabályozást. Aztán kicsit utána is néztünk, mi is ez a módszer és mitől olyan népszerű ott és van-e Európában.

Magyarországon is megtaláltuk, igaz, egyetlen egy klinikán foglalkoznak vele (fastbraces az eljárás neve). Amerikában 25 éves ez a módszer, de igazából azóta terjedt csak el, mióta a Harvard Egyetem a legjobbnak kiáltotta ki - meséli dr. Losonczy Levente, aki itthon a specialistája ennek, a Da Vinci art Dent fogászatban. Ennek a lényege az, hogy nem a fogat szabályozza tulajdonképpen, hanem továbbviszi a csontfejlődést. Sokkal gyengédebb ez és ami igazán érdekes, hogy jóval kevesebb fájdalommal jár, mint a régi technika. 3 hetente jön vissza a páciens kontrollra és 20 és 30 hét közötti körülbelül az idő, amíg ez fent van a szabályozó. Van, akinél az első fogakat kellett csak szabályoznom, ott 16 hét is bőven elég, Nem műanyag az egész, tehát nem kerül egészségtelen anyag sem a szájba. Kamasz korban is végezhető, ami igen hasznos, hisz a gyerekeket sokszor csúfolják, ha hosszú ideig van fent egy fogszabályozó. Ahogy kint vannak az utolsó felnőtt fogak, már kezdhetünk is. Eddig minden páciensem,aki ezt választotta, nagyon boldog volt tőle és azt mondta, ha tudta volna, hogy ez létezik, már korábban belevágott volna."

 

fogszabalyozas_kep.png

 

Ahogy megtudtuk a doktortól, ez nem egy olcsó eljárás, de mondjuk a régi fogszabályozás sem az, ugye... (A kép az eljárás lényegét mutatja.) Viszont nem rendeződnek vissza a fogak, mint sajnos ez korábban sokszor megtörtént már. Mi ezen eléggé elgondolkodtunk, mert négy hónapot csak be tudunk vállalni és őszintén szólva az is eléggé kedvcsináló, hogy kevésbé fájdalmas... Szólunk, ha belevágtunk! 

(Akit bővebben érdekel, az a 36 30 / 934 65 34- as telefonszámon érdeklődhet)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr78381366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása