Nesze!szer

5 tipp hogy megelőzd a fogkő kialakulását!

2024. augusztus 21.

 

fogorvos_nyito_1.jpg

 

Fogorvos. Ez egy olyan dolog, amit az ember nem szeret hallani, de pontosan tudjuk, mennyire fontos. Mint az is, hogy az ember megtalálja a jó fogorvost. Én ez ügyben már elég sok kört megfutottam, belvárostól Budáig, de most végre találtam a tizenhatodik kerületben egy szuper kedves és profi helyet. Olyat, amire vágytam. Csendes, jól felszerelt, kertes részen van, semmi zaj vagy forgalom, bkv-val és autóval is megközelíthető, parkolható. Gyakorlatilag a szüleimtől van nem messze, ami jó hír, mert csak átsétálok gyakorlatilag. 

Nagyon ízléses és tiszta minden, de nem az a fajta, amitől görcsbe áll az ember, amikor belép. 

Mayer Zoltán Klinikai Fogászati Higiénikus és nem a nagy beavatkozásokat végzi, hanem a kisebb, de mindenképp fontosakat. Fogkőeltávolítás, fogfehérítés, sópolírozás vagy éjszakai fogcsikorgatás esetére éjszakai fogvédősín készítés. Nekem a kövek eltávolítására volt szükség, a kávé megteszi a magáét, hogy úgy mondjam. Ez ráadásul egy olyan hét volt, amikor kiderült, minden barátnőm valamiért fogászatra megy. Na, én nagyon jól tettem, hogy mentem, mert volt mit eltávolítani. Zoltán kedves, jó fej, humoros és nem ültem órákig a váróban, sőt. Időben kezdtük a kezelést és gyakorlatilag egy óra alatt mindennel is készen voltunk. Ráadásul, elmagyarázta, hogy már aznap este ne is mossak azzal a fogkefével fogat, amivel reggel tettem, mert azok a bacik már ne menjenek a kicsit érzékenyebb ínyem felületére át vagy oda be. Konkrétan nekem ezt eddig egy orvos sem mondta, pedig már sok helyen jártam.

fogorvos3.jpg

 

Megmondom őszintén, rég éreztem ilyen jól magamat fogászati dolognál, azt kell mondjam. Fájdalom nem volt, talán pici kellemetlenség. Szaktanácsadást is kapsz, Ami külön jó hír, hogy ide szombaton is lehet jönni és nem kell a gyereket sem hétköznap este hurcibálni és mivel este is van hétköznap, a munkából sem kell emiatt eljönni. Nekem ez fontos szempont és az is, hogy igazán tiszta és jól megközelíthető a hely. Ezt azért meséltem el, mert hátha nektek is jól jön, hogy egy profi és barátságos hely, ahová konkrétan élmény kezelésre menni! 

A Mayerdentálhigiénia oldalát ITT találjátok, bátran ajánlom! És most hoztam is 5 tippet nektek, hogyan előzzük meg a fogkő kialakulását! 

 

Hogyan előzzük meg a fogkő kialakulását?

1.Mossunk naponta legalább kétszer alaposan fogat!

2. Kis fejű, sűrű és puha sörtéjű fogkefét válasszunk amit 2-3 havonta cseréljünk le!

3. Használjunk fogköztisztító kefét és fogselymet! 

4. Amennyiben úgy érzed, nem megy jól a tisztítás, kérjünk segítséget a szakembertől. 

5. Félévente járjunk el fogkő eltávolításra! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr4818465127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása