Nesze!szer

A 3d fanatikusainak: Intel RealSense

2015. október 31.

 

 asus_realsense.jpg

 

 

Mindenkinek van egy mániája. Van,  akinek több is. Nekünk bizony a 3d nyomtatás az. Évek óta mindent felkutatunk, ami ezzel kapcsolatos, kiállításokra is szoktunk járni. Hiába, csodálatos a technika, tényleg. Nem is olyan régen pedig új szintre emeltük ezt a mániánkat, ugyanis kipróbáltunk egy ASUS K sorozatos notebeookot, ami… elsőre azt mutatta csak, hogy gyönyörű.  Persze, csajos oldalon ilyet írni, hogy szép egy laptop… de tényleg. Sikkes, elegáns, karcsú és fémes. Jól néz ki, tényleg. Második rácsodálkozásunk a bekapcsolás után jött, ugyanis, úristen, de jó a touchpad rajta. Mi ugye, mivel képeket méretezünk, vágunk, egérhez szoktunk. De ez főként azért is van, mert nem találtunk eddig olyan masinát, ami könnyen kezelhető lett volna. Viszont ez! Le a kalappal, szinte siklik a nagy felületen a kéz, imádás van, ahogy az egyik, bulvárújságíró barátnénk mondaná. És akkor elérkeztünk a lényeghez. Ebben a masinában  ugyanis olyan Intel RealSense kamera van, vagyis maga a 3d, ami egyszerűen fantasztikus. Konkrétan saját magadat is bescannelheted 3 dimenzióban, hogy ilyen konkrétan fogalmazzunk. Appok tömkelege áll rendelkezésre, hogy alkalmazd a technikát. Van egy, amivel királylánnyá válhatsz. Feltöltöd az arcodat, megcsinálod, milyen figuraként is szeretnéd látni magadat, síelő csajsziként, vagy királynőként és katt, már ott is a fejed a gúnya alatt. A királykisasszonyos elég vicces, forgathatod magadat, mint egy igazi sakkfigurát… éééés! Akinek van otthon 3d-s nyomtatója, vagy valahol egy barátja, aki rendelkezik ilyennel, konkrétan kinyomtathatja saját magát… vagy például apát, vagy a pasiját szuper síelőként. Nagyon, de nagyon menő. A másik, amire teljesen rákattantunk, a Madagaskar játék. King Julien vezetésével van egy teljesen egyszerű játék ugyanis, ami t térben lehet előadni. A lényege, hogy Julien mindig odarakja a kis tenyerét valahová a képernyőre és a miénket is oda kell tenni, természetesen pontokért cserébe.  De nagyon sok játék van még, ami „kézimunkát” igényel. Mi eddig ezt a csodát csak a nagy, álló masináknál próbáltuk, ahol a szoba közepén kalimpálva tudtunk teniszezni, vagy emberkéket menteni. Ám itt ülve lehet ugyanezt tenni. Bizony, annyira zseniális ez az egész Inter RealSense kamera, hogy a másfél esztendős családtag is rákattant és majmosat kellett játszani egész este. Igaz, ő még karmesterként csinált leginkább mindent, de a csodás képernyő és technika őt is lebilincselte, magától is felült a számítógéphez. A képernyő egy szerűen Pazar, úgy képzeld el, mintha egy igazán szuper tévét néznél, szinte térben látod a dolgokat, akár a saját arcodat és mimikát is felismer a masina. A színek szépségesek, a hang úgy szól, hogy huhhh, ráadásul sokáig bírja töltés nélkül a gép, ami nálunk szintén szempont, mert napi cipelésnél hasznos, ha nem nyomja az ember vállát még az a plusz súly is.

 

 

Akkor most pontosan leírjuk nektek, mit is jelent ez az Intel RealSense:

 

Egészen pontosan egy 3D mélységérzékelős kameráról van szó (pontosabban egy 1080p-s webkamerát és a tér mélységét érzékelni képesszenzorokat tartalmaz. A távolságot érzékelő szenzorok segítségével a RealSense kamera előtt ülő ember mögül egyszerűen, szoftveres úton eltüntethető a háttér: például a mögötte lévő zsúfolt iroda helyett megjeleníthető akár egy hegyi panoráma is. Emellett a szenzorok azt is lehetővé teszi, hogy a kamera felismerje a felhasználó mozdulatait is, így az Xbox-konzolok Kinect-kamerájához hasonlóan lehet vele játékokat irányítani.

Egy RealSense-kamera arra is jó, hogy jelszó helyett arcunk felismerésével oldja fel a számítógép vagy táblagép zárolását. Mivel képes letapogatni a teret, egy ilyen kamerát azzal sem lehet átverni, hogy valakinek a képét tartjuk elé, a kamera ekkor érzékelni fogja, hogy nem valódi arcot, hanem csak egy fotót lát.Tehát ez egy nagyon biztonságos módja az azonosításnak, ami igen praktikusannak, aki sokat dolgozik nyilvános helyen.

De le lehet mérni a méretet, távolságot is a kamerával: például lemérheti cipőméretünket, vagy akár azt is,hogy mekkora a bőröndünk, amit fel akarunk vinni magunkkal egy repülőgép fedélzetére, amikor útnak indulunk.  Szerintünk zseniális. Tényleg. Egész egyszerűen határtalan lehetőséget rejt magában. Igyekszünk mi is továbbfejlődni és nem csak a Madagaskar játékra korlátozni az Intel RealSense kihasználását...

(Vigyázat, a harmadik videó nagyon vicces!)

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr698031616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása