Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2015. július 19.

 

ego_kristof.jpg

 

Mi a baj az egóval?

Mostanság egyre gyakrabban hallani arról az általános vélekedésről, mely szerint az egóra szükség van, hiszen „neki” köszönhetjük, hogy előre jutunk az életben. Pedig óriási eltérés van ám az egoizmus és ez egészséges önértékelés között. Míg az egyik önzésre nevel minket, a másik segít megérteni és megfelelően kamatoztatni a tehetségeinket és értékeinket – önmagunk és a világ minden érző lénye javára.

A Kabbala Központban azt tanuljuk, hogy az életünk során a mélységek és a nagyobb összefüggések meglátásában kulcsfontosságú az ego "megsemmisítésé".  Ahogy tanárunk, Karen Berg mondja: „Miként egyre inkább kisebbítjük egónkat, megadjuk magunknak a helyet és az időt, hogy mélyre merüljünk magunkban, megnyílik előttünk a végtelen lehetőség, mely bennünk rejlik.” Ha a történet mindig "rólam" szól, mit mondtak "rólam," hogyan bántottak meg "engem" és így tovább, akkor csupán „okozat” vagyunk.

Amikor mi vagyunk az „ok”, felállunk az áldozati székből, és a kedvesség, a béke és a harmónia előmozdítóivá lehetünk - ezzel az attitűddel pedig könnyedén megvalósíthatjuk saját céljainkat is. Bármire vágyakozunk is – legyen szó vagyonról, sikeres üzletről, vagy önzetlen barátokról, a másokkal való megosztozás szándéka nélkül mindez csupán egoizmus. Ha viszont az "én"-ből képesek vagyunk „mi”-re váltani, a „kollektív jót” támogatjuk a nagyra törő szándékainkkal.

Van egy csodálatos módszer arra, hogy gyakorolhasd, hogyan tarthatod kordában az egódat. A következő alkalommal, amikor úgy érzed, elborítanak az aggodalmak és a nyugtalanság, kérdezd meg magad, az aktuális szándékaid egóból fakadnak –e. Állj meg egy pillanatra, és keresd a lehetőségét, hogy mit tehetsz másokért - még ha az csak egy aprócska kedvesség is. Ha így teszel, máris kiszabadultál az önzés mókuskerekéből, és belépsz a végtelen lehetőségek birodalmába.

Fényes hetet!

facebook.com/KabbalaKozpontMagyarorszag
facebook.com/SteinerKristofOldala
WhitecityBoy.com

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr937639888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása