Nesze!szer

Inspirációból ötös: fitnesz mamik biztatnak a mozgásra!

2015. június 26.

 

fm6.png

 

 

Oké, szögezzük le nagyon is határozottan az elején: nem kifejezetten értünk egyet magával a jelenséggel, de nem tudtunk mellette szó nélkül továbbklikkelni. Miután most pont egy olyan időszakunkat éljük, amikor látjuk, hogy igen, oda is felszaladt egy kis felesleg és hát lett egy kis bébiháj ott kartájékon is, kellemetlenül érezzük magunkat tőle. Le kellene mozogni, de nincs meg a kellő motiváció.

Vannak azonban olyanok, akik terhesség ide-vagy oda, has - és combtájéki zsírlerakódástól függetlenül is szánnak időt a mozgásra. A sport minden formáját űzik, egészen az utolsó hetekig. Igen,a terhesség utolsó hetéig. Aggodalomra azonban semmi ok. Klinikai és egyetemi professzorok egyaránt alátámasztották, hogy egészen addig sportolhatsz a várandósságod ideje alatt, amíg úgy érzed, hogy minden rendben van és folyamatosan konzultálsz az orvosoddal. (És amíg bírod szuflával, mert a végén van már, hogy felállni a kanapéról is komoly kihívás - a szerk!)

fm7.png

 

Minden aggodalmat is megosztva vele, szigorúan kikérve a tanácsát, így biztosan a Te terhességedre lesz hangolva a mozgás intenzitása, fajtája és így tovább. Miután a legtöbb terhesség nem egyformán zajlik le, így az egyén szervezete sem ugyanúgy reagálna az adott mozgásformára, illetve annak intenzitására, mint társai, ezért fontos, hogy adott személyre legyen hangolva az aktivitás. Az egyetlen dolog, amire figyelni kell – mondja Dr. Minkin, a New York-i egyetem professzora, hogy bármilyen sportot is űzöl, legyen szó úszásról, jógáról, futásról, hogy a test hője ne emelkedjen 37 – 37.7 fok felé, az ugyanis már nem tesz jót a babának. Ezen felül pedig a dolognak már csak a Te időbeosztásod, lelkesedésed szab határt. Ki ellenzi a dolgot és ki ragadna futócipőt most azonnal?

Nesze!Bogi

(Ui: Mi már láttunk csónakázó tó körül szülés után anyukát babakocsival futni, elég jó motiváció!)

Forrás: Buzzfeed

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr27572238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása