Nesze!szer

Színészségből ötös: Sweet Sixty by Bruce Willis

2015. március 21.

 

 

 

Az Emmy és Golden Globe - díjas színész, Bruce Willis a napokban töltötte be hatvanadik életévét. Pontosabban március 19-én. Az egyébként német származású, Amerika kedvence Bruce-t a top 10 színész közé sorolják, az évek során felhalmozott szerepei legalább 2.5 millió dollárt hoztak – írja az IMDb. Karrierjét 1980-ban kezdte meg, mint színházi színész, innen pedig egyenes út vezetett a televízióig. Első emlékezetes alakítása David Addisonhoz köthető, a közismert A simlis és a szende című sorozatból, ami 1987-ben hozta meg számára a Golden Globe – jelölést, végül pedig a díjat is.

 

bruce-willis-.jpg

 

Mások által aktívnak mondott színészi tevékenységet folytat egészen 1980-tól, filmográfiája rengeteg szerepet számlál. Tevékenysége nem csak az akció vagy a zsarufilmeket fedi le, bár kétségkívül testhezálló figurára talált a Die Hard filmekben, John McClane-t szerepében. Mindannyiunk szívébe lopta be magát a Földet megmentő apa szerepében és hullajtottunk érte krokodilkönnyeket az Armageddonban, Ben Affleck és Liv Tyler oldalán. Emlékezetes mozijai közé tartozik Az ötödik elem, A kód neve: Merkúr, a Sin City, A hatodik érzék, A ponyvaregény vagy a Bérgyilkos a szomszédom. Sokoldalúnak mondható, hiszen saját zenekara van, szinkronszínész és producer. Jó hírességhez méltóan magánéletétől nem volt hangos a sajtó. Egy darabig. Demi Moore-ral élt házasságban 13 évig, nekünk az a kedvenc epizódunk ebből, amikor Demi felvette egyszer,mennyire horkol az ura és lejátszotta a barátoknak...D (Egyébként valahol legbelül sose hisszük el, hogy ők már tényleg nincsenek együtt!) 

 

bruce_es_demi.jpg

 

Ő volt az, aki elsőként adott hangot nyilvánosan az amerikai hadsereg támogatásának is. 60 év, és legalább ennyi árnyalat (hogy naprakészek legyünk), hoztunk Nektek egy születésnapi galériát, s képet azokból az időből is, amikor nem biztos, hogy arra vágytál volna, hogy együtt járuljatok az oltár elé. A gének azonban elég jók, az évek múlásának köszönhetően még sármosabb, mint valaha. Igaz, hogy kicsit fájt, hogy nálunk tartózkodott, de közben Moszkvában harcolt, ám örültünk, hogy Budapesten járt és innen járta be a világsajtót negyedik gyerekének képe... Ja, és tök jó, hogy csak lányai vannak, szám szerint már 5!!!

bruce-willis-twitter.jpg

 

Utólag is Boldog hatvanadikat, Bruce és még legalább ennyit!

Nesze!Bogi

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr897288865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koholmány 2015.03.22. 06:25:36

Mindig vicces mikor amikor az angol és magyar mértékegységet keverik. :)
Szóval angol billion= magyar milliárd.
De ha csak józan paraszti ésszel belegondolunk, 2,5 millió dollár a karrierje alatt? Kb egy szerepre kap ennyit valaki.

Crip Lee 2015.03.22. 10:51:11

Az emlékezetes szerepkhez hozátenném még a Senki bolondját is. Zseniálisak voltak ott Paul Newmannel együtt.
süti beállítások módosítása