Nesze!szer

Ösztönösen szép, vagy mégsem?

2014. október 14.

 

 

Mindannyiunkban élnek elvárások, önmagunk és a külvilág felé egyaránt. (Nem helyes, ugye!) Attól a pillanattól kezdve, ahogy reggel a tükörben megpillantjuk arcképünket elvárások százaival bombázzuk önmagunkat. Miért tátonganak óriási karikák, szarkalábak a szemeim körül? Miért ilyen beesett/püffedt az arcom? Miért nagy az orrom, vagy tágak a pórusaim? Ismerős, ugye? Úgy véljük, hogy takargatni jobb, ezért próbáljuk elkozmetikázni a valóságot, de a helyzet attól még ugyanaz marad, akár elfogadjuk, akár nem.

Időnként azonban jó elképzelni, hogy milyen lenne, ha. Ha az arcunkon kevesebb lenne a zsír, kisebb lenne az orrunk, telt és íves ajkaink lennének, esetleg más szemformával és színnel rendelkeznénk. E téma jegyében született meg Scott Chasserot fotósorozata is Eredeti ötlet címmel. A fotósorozat alapja, hogy Chasserot megvizsgálja, összehasonlítja az énkép és a szépség fogalmát. Továbbá megkérte alanyait, hogy mondják el, ők mit gondolnak a szépségről, hogyan látják magukat szépként, hogy szerintük milyen az ösztönös "beauty". Chasserot több képet is készített , s miközben megmutatta azokat, egy agyi szkennerrel figyelte, hogy melyik „ideális arc” nyerte el a résztvevők tetszését a legjobban. Érdekes egyébként, hogy minden modell más arcvonását emelte ki, s akarta megváltoztatni nemtől és kortól függetlenül. A modern technológia vívmányai ellenére is úgy gondoljuk, hogy a belső harmónia mindennél fontosabb, hiszen ha „odabent” rendben vagyunk, akkor az látszódni fog idekint is. A külsőségeket pedig felejtsd el.Az arcod életed lenyomata, Te pedig a hétköznapok hőse vagy, legyél büszke magadra!

Nesze!Bogi

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr586789381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása