Nesze!szer

Raffaello egészségesen és diétásan

2014. február 26.

 

raf. házilag.jpg

 

Ne az eredetit képzeld el, hanem kicsit másként fogd fel a Raffaello kérdést. Ez egy túrós variáció, ami a diétába is beilleszthető, ha ügyelsz az alakodra. Ugyanis cukor nélkül is készítheted. Meglehetősen gyors, maximum fél óra alatt készen vagy vele. 

Hozzávalók:

- 25 dkg túró

- Tetszőleges mennyiségű édesítőszer, vagy méz, kinek mi a favoritja

- Néhány csepp vanília aroma, vagy akár mag is, de aki cukorral édesít, annak egy csomag vaníliás cukor

- 10 dkg kókuszreszelék és még egy pici majd a beforgatáshoz

- Egy kisebb citrom héja

- Néhány kanál joghurt - ha cukorral készítetted, akár citromosat is rakhatsz bele

- Néhány darab mandula

A túrót nyomkodd össze villával rendesen. Add hozzá a többi összetevőt. A joghurttól még krémesebb lesz az egész, azért fontos, de, ha nincs otthon, akár tejföl is megteszi. Kóstold meg, elég édes-e a massza. Hagyd állni az egészet 10-15 percet együtt. Utána önts ki egy kis kókuszreszeléket egy tányérra. A kezeddel formálj kis golyócskákat a masszából és nyomj egy mandulát a közepébe. Mi valamelyik nap török mogyoróval csináltuk, mert olyan randa mandulák voltak csak a közérben. Ha kész a golyó, fürdessed meg a reszelékben. Utána tedd hűtőbe állni kicsit, de ha nem bírsz magaddal, azonnali fogyasztásra is alkalmas. Jó kis nasi! 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr185834263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása