Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2014. február 16.

 

esős szerelmes.jpg

 

Szeress úgy, hogy szeresselek!

"Te olyan fontos vagy nekem!" - mondjuk egymásnak a nagy szerelemben, vagy a minden bajt átívelő barátságokban. És valóban fontosak is vagyunk egymásnak - elsősorban azért, mert tudjuk: a kedvesünk, vagy a
barátunk csupa szépet és jót gondol rólunk - másként miért lenne velünk, nem igaz? Ám a helyzet bonyolódni kezd, amikor egy társ, vagy egy barát ne adj Isten valami rosszat gondol rólunk, vagy akár nyíltan kritizál minket. Ilyenkor már hajlamosak vagyunk csalódni, és hátat fordítani az illetőnek - mert már nem azt gondolta rólunk, amit nekünk jól esett hallgatni.

Ezen a héten Yael Yardeni kabbalista asztrológia hírlevelében azt javasolta, gondolkozzunk el, vajon függünk-e mások szeretetétől és elismerésétől? Hogyan érzünk olyankor, amikor az emberek nem értenek velünk egyet? Elveszünk-e abban, hogy az igazunkról próbáljuk meggyőzni őket? Vagy inkább mindennel egyetértünk, csak azért hogy szeressenek? Az asztrológus azt üzeni: most és mindörökre legyünk biztosak abban, hogy nekünk nincs szükségünk senkinek az elismerésére, a saját lelkünket kivéve.

"Sokszor kérdeznek a kapcsolatokról és mindig azt válaszolom a hozzám fordulóknak, hogy ahhoz, hogy szeretet legyen egy kapcsolatban, kölcsönösség kell legyen két ember között. Ott nem létezik szeretet, ahol az emberek csak magukra gondolnak. Valójában az 'énre' helyezett hangsúly az a pont, ahol a legtöbb viszony darabokra hullik." -mondja Karen Berg, a Kabbala Központ spirituális igazgatója, majd hozzáteszi: ha viszont két ember spirituálisan is társa egymásnak, és a tudatosságuk, energiájuk és a céljuk az, hogy közösen olyan dolgokat hozzanak létre, amelyek megváltoztatják a világot, akkor ez egy olyan alap, amelyen az igaz szeretet tud növekedni és fennmaradni."

love1_1.jpg



Tragikus, mi? Saját döntésünkből fakadóan kizárjuk a változásunk lehetőségét - puszta makacsságból. Ami pedig még rosszabb: a szeretetünket és a szerelmünket hajlamosak vagyunk azzal, és csakis azzal megosztani, aki jó véleménnyel van rólunk. Ebből pedig az következik, hogy valójában nem őt szeretjük, hanem azt, ahogyan szeret minket.

Ezen a héten ne engedd, hogy a "bólogató kutya" éned mindenre igent mondjon csak mert dicséretet kaptál, és babusgatnak, közben pedig előjöjjön a hisztérika éned, ha valami nem a terveidnek megfelelően zajlik. Merj azért szeretni, mert valaki ismer annyira, hogy látja a hibáidat. Merj úgy szeretni, hogy ne csak önmagad magad szeresd a másikban.

www.whitecityboy.com

www.facebook.com/kabbalakozpontmagyarorszag

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr425815949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása