Nesze!szer

Az igazi haj baj

2013. december 20.

hajhullás3.jpg

Jajjj----„Ha így folytatom, kihullik az összes hajam.”Ez a mondat gyakran elhangzik, valahányszor stresszesebbek, vagy zaklatottabbak vagyunk. De mi történik akkor, ha a szófordulat valósággá válik, és lassan de biztosan kopaszodásnak indulunk?

hajhullás2.jpg

 

A hajhullás természetes dolog. Átlagosan 40-60 hajszálat veszíthetünk el egyetlen nap alatt, ami még normálisnak mondható. Manapság azonban egyre több embert érint a kóros hajhullás, ami azt jelenti, hogy egy nap 100, vagy még több szál hajunkat is elveszíthetjük. És sajnos, nem létezik olyan törvényszerűség, hogy ez csak 30, vagy csak 40 éves kor felett következhet be, sőt. Egyre inkább nem ritka, hogy fiatalok, már a 20-as éveikben kopaszodni kezdenek, ami azt jelenti, hogy az elvesztett hajszálak nem nőnek újra, így kezdetét veszi a folyamatos ritkulás. Ebben az esetben mindenképpen az a legfontosabb, hogy mihamarabb kiderítsük a haj hullásának lehetséges okait. Ezután megfelelő kezelésekkel serkentenünk kell a hajszálakat létrehozó mátrixsejtek osztódását, a fejbőr anyagcseréjét és a keratinképzést. Ez nem csak azért fontos, mert a hajunk az egyik legfontosabb részét képezi testünknek, de egy ilyen kóros elváltozás nem csak fizikai, hanem nagyon komoly lelki traumákat is okozhat, férfiak és nők esetében egyaránt. Csak hangsúlyozni tudjuk, hogy éppen úgy, ahogy egy torokfájással sem félünk orvoshoz menni, ne szégyelljük, ha magunkon hasonló jeleket tapasztalunk, hanem okvetlenül kérjünk segítséget.

Nesze!Dóri

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr185696599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása