Nesze!szer

Az AIDS Világnapján a MAC is támogat

2013. december 01.

macaids2.jpg

Mi ma nem csak Advent miatt gyújtunk gyertyát. Emlékezünk az AIDS áldozataira is, hisz december első napja van. Rock Hudson, Rudolf Nureyev, Jermaine Stewart, Freddie Mercury, Ofra Haza, Dan Hartman, Derek Jarman, Steve Rubell, Tony Richardson, Anthony Perkins hogy csak néhány nevet említsünk. És egy Robika nevű kisfiú, akit személyesen ismertünk és már betegen született. Néhány évesen már nem volt az élők között. Rettenetes volt látni őt... 

Ezért is örülünk, hogy a MAC most már minden esztendőben támogatja az AIDS elleni küzdelmet az egész világon. A VIVA Glam rúzsok és szájfények bevételének száz százaléka megy 66 országban alapítványoknak. Itthon 5 000 000 forint értékű adomány indult útjára a sminkes cégtől a Kék Pont Alapítványnak. 

 

macaids5.jpg

 

A Kék Pont ezzel az összeggel egy olyan különösen nagy kockázatú intravénás drogfogyasztói közösségben erősítheti ártalomcsökkentő tűcsere- program szolgáltatásait, melynek elsődleges feladata a HIV és hepatitis fertőzések kialakulásának és terjedésének megelőzése. A program jelenleg több mint 3400 regisztráltat ér el. A támogatás 2014-ben hozzájárul az alapítvány által biztosított steril eszközök kiszámíthatóbb hozzáférhetőségéhez, az ingyenes HIV szűrések rendszerességéhez, az azonnali eredményt kimutató nyálteszt-eljáráshoz, majd a tanácsadás és szükség szerint kezelésbe irányítás komplex gyakorlatának erősítéséhez, azérintett közösségnek szóló szex-edukációs folyamatokhoz, és a speciálisan nőknek létrehozott, "Csere CsakCsajoknak" program fejlesztéséhez.

macaids6.jpg

MI MINDENRE ELÉG 1 db MAC VIVA GLAM RÚZS?

- 200 db steril fecskendő

- 1,3 db HIV (nyálteszt) gyors teszt vagy 1db hepatitis teszt

- 75 db óvszer

- 56 db terhességi teszt

- 1 óra pszichiáter-addiktológus és /vagy jogász konzultáció

- 2 óra szociális munkás konzultáció

Ha hezitálsz, melyik rúzst is vegyed, válassz 1 MAC VIVA Glam-et! Sokakon segíthetsz ezzel.

És este te is gyújts még egy gyertyát... mi így emlékezünk!

macaids4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr435670216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása