Nesze!szer

Kis karácsony, minden áron?

2013. november 23.

kis karácsony dóri.jpg

Különös beszélgetésnek voltam fültanúja a minap.

Két barátnő arról társalgott, hogy mennyire tele van a bakancsuk az ünnepi előkészületekkel, és mire ideér a karácsony, megutálják az egészet. Nem kellett volna magamra vennem, de akkor is, nekem ez olyan érzés volt, mintha kést döftek volna a hátamba. De most komolyan, merre tart ez a világ, ha az embereknek már novemberben elegük van az ünnepekből??

Ugyan kérdem én, mégis kinek a hibája, hogy a karácsony sokaknak ma már semmit nem jelent, vagy ha igen, az is inkább egy foghúzás élményéhez hasonlít, és nem ahhoz, amiről valójában szólnia kellene? Nem a miénk? Vagy rándítsunk vállat, folytassuk tovább a hübdübülést, borítsuk egymásra a bevásárló kosarat, panaszkodjunk, mert Szenteste nincs nyitva az OTP és fogjuk az egész mizériát a társadalomra meg az elrontott világra. Ez is egy opció. Ez pedig majd oda vezet, hogy szépen lassan mindenki átváltozik valami anti-karácsonyista lénnyé, akinek egyszerűen ennyi a véleménye a karácsonyról: humbukk. Kíváncsi vagyok, mennyi követőt szereznék, mondjuk egy „Mentsük meg a karácsonyt!” akcióval. Ide azok jelentkezését várnám, akik szeretik a hagyományokat, az ünnepi várakozás minden pillanatát kiélvezik, és még mindig úgy vigyorognak a fa alatt, mint a macska, akit tejszínbe dobtak. Az a helyzet, hogy a beszélgetés ellenére is bizakodó vagyok, és elhiszem, hogy a világon rajtam kívül még nagyon sokan így éreznek, és úgy gondolják a karácsony valami olyasmi, amit megéri minden évben szívből ünnepelni.

Nesze!Dóri

(Jövő héten, ha nézitek vasárnap a Több mint Testőr adását a tv2-n, adunk néhány karácsonyi készülődős tippet!. Már azoknak, akik várják - mint mi!)

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr25652691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása