Nesze!szer

Vidám vasárnap

2013. november 16.

batkid miles.jpg

Mese a világ legboldogabb beteg kisfiújáról

Hol volt, hol nem volt, valahol az Óperenciás tengeren is túl, San Francisco városában. Ez a városka ugyanis egy álló napra Gotham City-vé változott.  És bizony elszabadult a bűn és vészes dolgok kezdődtek. Olyannyira állt a bál, hogy maga a rendőrfőnök jelentette be a televízióban, csak egyetlen kisfiú segíthet ebben a tragikus helyzetben: Batkid Miles. És kezdetét vette egy nagy kaland. Száguldással, üldözéssel, bukfenccel, sok szurkolóval. Merthogy az egész város drukkolni kezdett ennek a kis embernek. Miles pedig autóba pattant és Lamborghinijével üldözni kezdte Pingvint, hogy a fertelmessé vált Gotham City megtisztuljon.

AP_batkid_makeawish_lpl_131115_16x9_992.jpg

Az igazság az, hogy önzetlen emberek, szép lelkű felnőttek segítettek és "szálltak be a játékba", hogy valóra váltsák pénteken az öt esztendős kisfiú álmát. 13 500 önkéntes segítségével Gotham Cityvé változott minden San Franciscóban, a Make-a-Wish alapítvány munkatársai szervezésében (nálunk a Csodalámpa Alapítvány repít sok gyerkőcöt Óhajföldre!). Batkid Miles pedig kiszabadított egy lányt a villamosról és Rébusz bankrablását is megakadályozta. Még Gotham City kabalaállatát is eltulajdonította valaki, de Batkid ennek is utána járt, minden gaztettet megtorolt. Maga a polgármester gratulált neki a hőstetteihez, hisz megmentette a várost (a képen szüleivel). Még az ABC is beszámolt a hőstettekről és egy újságcikket is mutattak, amelyet Clark Kent és Lois Lane írt róla, tényleg, mint a mesében.

Valószínűleg ez a péntek volt Miles élete legszebb napja. Batkiddé változhatott, mert egy csodálatos alapítvány segített neki álma valóra váltásában. Sok-sok jó ember pedig összeadta a sok jó energiáját. 

A kis Batkid Miles Scott öt esztendős és most fejezte be a tíz hónapos leukémia kezelését. Igazi hős ő, hisz nehéz utat járt be.

És csodák bizony vannak, csak néha nekünk is mozdulnunk kell, hogy egy sokat próbált kisfiú újra mosolyoghasson!

Ma nézzétek meg, ti hol segíthettek, kinek építhetitek fel, ha egy napra is, álmai városát. 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr475637922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása