Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2013. november 10.

kedvesség 1.jpg

Kedvesség Klinika

Biztosan veled is előfordult, hogy elmosolyodtál egy - egyébként szigorúan munkahelyi ügyeket tartalmazó - mail elköszönő sorain. Ugye milyen jól esett a "P.s.: A büfébe most érkezett friss croissant... én nem hagynám ki."? Ilyen egyszerűen csempész boldogságot egy átlagos hétköznapba egy kis kedvesség...

Valószínűleg eleget veszekedtél már a mamáddal kislánykorod óta, hogy tudd: a vitapartnered sokszor nem arra figyel, amit mondasz, hanem arra, hogy hogyan mondod azt. Erre persze bárki mondhatja, hogy "Nem tehetek róla, én már csak ilyen szókimondó, vadóc természetnek születtem", de az igazság az, hogy a kedvességet bizony tanulni is lehet. Marlene Dietrich óta tudjuk, hogy szőkének bizony nem kellszületni. A kedvességgel ugyanez a helyzet. Akadnak, akiknek velük született tulajdonságuk a bűbájosság, és persze ott vannak a vadócok is, akiknek valószínűleg nehezebb volt megtanítani a "légyszi", szót, mint a BlackBerry használatát.

Kevésbé nehéz kedvesnek lenni azokkal, akiket egyébként is imádsz. Ám mi lenne, ha kipróbálnád azokkal is, akiket nehezen viselsz el? Hidd el, igazi csoda történne a kettőtök kommunikációjában. Persze néha legszívesebben mind feltennénk a kérdést beszélgetés közben: "Ne haragudj, emlékszel még, hogy mikor is kezdted a rizsát?" Unalmas témáról beszélgetni a világ hivatalosan is legunalmasabb emberével olyan, mint mikor takarítás közben bekapcsolva hagyod a TV Shopot: az információ töredéke sem jut el hozzád. Ám, ha úgy érzed, képtelen vagy uralkodni magadon, egyszerűen kérj elnézést, és surranj ki egy pohár vízért, mondván: kiszáradt a torkod, és használd a pszichéd erejét. Képzeld azt, hogy minden korty egy újabb löket boldogsággal tölt fel:
mire visszatérsz, elszáll a mérged, és biztosan nem reagálsz csípőből.

lufis copfos.jpg



A trükkök és technikák mellett a kedvesség legfontosabb összetevője az őszinteség. Ha a bűbájos viselkedésed csupán addig tart, amíg eléred a céljaidat, szeretnivaló mindenki kedvencéből egy pillanat alatt hidegvérű némberré válhatsz mások szemében. Ám nincs okod aggodalomra: azt mondják, evés közben jön meg az ember étvágya, és ez bizony a kedvességre is igaz - hamar rájössz majd, hogy te magad is jobban szereted az új, mosolygósabb énedet.

Ahogy Yehuda Berg, a Kabbala Központ spirituális igazgatója mondja: "Minden kapcsolatodban vannak spirituális artériák, melyek könnyedén eltömődhetnek, ha nem vagy toleráns. Minden alkalommal, amikor kommunikálsz valakivel, lehetőséged nyílik a választásra: hogyan bánsz ezekkel a lelki csatornákkal, és mit közvetítesz a világ felé. Ha nem vagy kedves, az olyan ezeknek az 'artériáknak', mint a koszorúereidnek a zsíros, egészségtelen ételek."

Kedves hetet mindenkinek.

www.whitecityboy.com

www.facebook.com/kabbalakozpontmagyarorszag

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr615622912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása