Nesze!szer

A 90 éves csoda!

2013. november 06.

90 - 6.jpg

Nem csak a húszéveseké a világ

Létezik valahol egy Phyllis Sues nevű "néni", aki nem csak mondja, de be is bizonyítja, hogy tényleg nem csak fiatalon lehet élvezni az életet. Persze, az nagyon valószínű,  hogy a "néni" ide nem is a legjobb szó... inkább hölgy illene. Mert 90 évesen nem minden "néni" tud spárgázni, zongorázni, táncolni, teniszezni, jógázni és még folytathatnánk a sort... De Phyllis Sues igen! És mindezt olyan energiával és lelkesedéssel csinálja, hogy komolyan el kell gondolkodnunk azon, hogy mi, fiatalon értékeljük-e eléggé az élettől kapott lehetőségeket? Nem kell egyből magyarázkodni, hogy "Jók a gének.", meg, hogy "Biztos van elég pénze.". Most nem erről van szó.

phyllis_sues_85-90_yoga_1370618036.jpg

90 - 3.jpg


Phyllisnek is épp olyan keményen meg kellett dolgoznia azért, hogy jól nézzen ki: "Ahhoz, hogy jól nézz ki és jól érezd magadat a bőrödben tenned kell. Hogy remekül fess és remekül légy, egy életet kell végig dolgoznod érte. Itt nincs csalás és ámítás. Minden másodpercedben dolgoznod kell ezen. Ez egy folyamat, amit szeretettel kell csinálni. A jutalom pedig egy pompás élet és saját magad szeretete." - vallja Sues, aki idén áprilisban töltötte be a
kilencvenedik életévét. "Az élet kihívás, amit vagy elfogadsz és kiállod a próbát vagy lecsüccsensz a fenekedre és beletörődsz a dolgokba. Szerintem itt csak egy győztes lehet: aki elfogad és előre néz, akárhány éves legyen." Phyllis az A-t jelölte meg és megnyerte a csatát. 50 évesen tervezte meg az első ruhakollekcióját és kezdett el zenélni, 70 évesen tanult meg franciául majd olaszul, 80 évesen kezdett el tangózni és 85 évesen vett részt az első jóga óráján. "Ha azt hiszed, hogy öreg vagy már ehhez, gondold át újra!." - teszi hozzá. Nincs megijedve attól, ahány éves. Ha a tested tudja, hogy ki a főnök, akkor ugyanolyan jól érezheted magadat benne 90 évesen, mint húsz éves korodban. És, hogy mi a titka? "A titkom az egészséges test és lélek. Partnerek vagyunk és együtt éljük le az életünket. Éppen ezért nem ülhetünk egész nap várva arra, hogy a sült galamb a szánkba repüljön. Az első lélegzetvételtől az utolsóig edzésben kell tartsuk őket, hogy harmóniában legyenek. Itt nincsenek számok. Az élet minden pillanatát meg kell élni, akárhány éves is légy. (...) Bevallom, engem a vágy vezérel. A vágy, hatalom. Az azt ösztönző cselekvés pedig az eredmény. Tehát, bármi lehetséges, csak akarni és szeretni kell azt, amit csinálsz!"

Phyllis azt mondja, hogy megéri végig járni az utat. És meglásd, hogy az út végén majd azt mondod, hogy semmi pénzért nem cserélnéd el az életedet! Tartsd magad formában: táncolj, jógázz, tanulj, légy kreatív, valósítsd meg az álmaidat és használd ki az élet minden egyes pillanatát, amíg csak élsz!


Nesze!Dia

 

 

 

 

 

 

06-PHYLLIS-SUES.jpg

 

sue p 1.jpg

 

sue p2.jpg

 

sue p3.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr345617717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása