Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2013. szeptember 22.

spritualitás magv.jpg

Ültesd el a spirituális magvakat!

Ugye mondtam, hogy már csak egy kicsit kell kitartani, és a dolgok szépen-lassan elkezdenek (új) helyükre kerülni? Az elmúlt néhány hét a legkevésbé sem volt könnyű időszak, de ha követed a heti útravalókat, talán emlékszel - nem is volt cél, hogy az legyen.

Az elmúlt időszak során felmerülő akadályok azért érkeztek az életünkbe, hogy megmutassák, melyek azok a dolgok, amiken változtatnunk kell. Ha jól végeztük a spirituális munkát, mostanra áttekintettük, mi az, amin sikerült változtatnunk, és mi az, amin még dolgoznunk kell. Ezen a héten a dinamika megváltozik:  Rós Hásáná és Jom Kippur súlyos energiái után szükségét érezhetjük a lazításnak, ám érdemes kitartani még egy kicsit: a Zohár szerint - amely a kabbalista bölcsességek elsőszámú forrása - a napokban beköszöntött ünnepségsorozat, a Szukkot időszakában ültetjük el a következő évünk spirituális magjait.

orange and magenta_1.jpg



Yehuda Berg, a Kabbala ereje című könyv szerzője szerint a spirituális munka hasonló egy földműves munkájához: megvan az ideje az ültetésnek, a magok gondozásának, az aratásnak és annak is, hogy a földet pihenni hagyjuk. A Mérleg hava - amelyben a kabbalista naptár szerint járunk - a legalkalmasabb arra, hogy gondozzuk a mezőnket: öntöznünk kell, meg kell szabadulnunk a kártevőktől, és napfényről, vagy épp árnyékról kell gondoskodnunk. Ahogy Yehuda írja: "A földműves persze eldöntheti azt is, hogy nem akar ültetni, viszont tudnia kell, hogy később nem is lesz mit aratnia. Ennek megfelelően, ha nem használjuk ki ezt az időszakot a legjobb módon, a gyümölcsöt sem élvezhetjük majd."

A spirituális magok elültetése azt jelenti: ezen a héten különösen kell figyelnünk arra, mi motivál minket, és milyen következményekkel járnak a tetteink, még mielőtt kinyitnánk a szánkat, vagy cselekednénk. A veteményesünkből el kell távolítjuk a gyűlöletet, a féltékenységet, az irigységet, a negativítást, és a szkepticizmust. Ezekben a napokban, egészen szeptember 25-ig megvan a lehetőségünk arra, hogy fény-magokkal szórjuk fel a kertünket: önzetlen szeretettel, és feltétel nélküli nagylelkűséggel. Ezen a héten próbálj meg oly mértékben adni, hogy az már majdhogynem fáj. És bár erre sokan azt mondhatják: "no és akkor mi marad nekem?", az igazság az, hogy az igazán önzetlen adásból senkinek sármazik hátránya. Ha azért adunk, mert elvárásaink vannak cserébe, vagy akár csak azért, a másikat boldoggá szeretnénk tenni, könnyen lehet, hogy csalódni fogunk.

A valódi nagylelkűség - amellyel egészséges spirituális magvakat ültethetünk - azt jelenti: olyanná válunk, mint a Fény. Úgy ragyogunk, hogy semmit sem várunk cserébe. Azért adunk, hogy csatlakozzunk a szeretet és a kiteljesedés erejéhez, amely az egész Univerzumot rezgésben tartja.

Fényes hetet mindenkinek!

www.whitecityboy.com

facebook.com/KabbalaKozpontMagyarorszag

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr355528088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása