Nesze!szer

Ekcéma? Ezzel is segíthetsz!

2024. március 27.

 

 

ekcema_gyerek.jpg

 

 

 

 

Az ekcéma Magyarországon a gyerekek 17%-át, a felnőttek 2-10%-át érinti. A kellemetlen bőrtünetek mögött sokféle szervezeten belüli folyamat meghúzódhat az ételallergiától a gyulladásig, azonban mindegyik esetben közösek a bőrön megjelenő pirosas foltok, amelyek kellemetlen égő, viszkető érzéssel járnak. Spirituálisabban nézve a dolgot, a kicsi gyereknél az anya érintéstől való félelme is megjelenhet, de ez már az emelkedettebb szint tudatilag. 

 

Napjainkban minden 5-6. gyermeket érint Magyarországon az ekcéma egyik leggyakoribb formája, az atópiás dermatitisz. Statisztikák és kutatások bizonyítják, hogy ez a rendkívül száraz bőrrel, bőrpírral és erős viszketéssel járó bőrgyulladás az esetek túlnyomó többségében 5 éves kor alatt kezdődik, többnyire örökölt hajlam miatt alakul ki és gyakran párosul valamilyen ételallergiával. A betegek 60-70%-a 20 éves korára kinövi a betegséget,
de sajnos felnőtt korban is megjelenhet ez a bőrgyulladás. A felnőtt ekcémások aránya hazánkban 2-10%.

Mitől alakulhat ki az ekcéma?
Amikor megjelenik az atópiás dermatitisz, akkor mindig a kiváltó okok keresése az első feladat. Nem egyszerű folyamat ez, hiszen kialakulásában több körülmény is szerepet játszik. Első helyen a genetikai érintettség, az örökölt hajlam áll, de szintén fontos az ételallergia és a környezeti faktorok hatása, úgy mint a stresszhelyzet és a pszichés tényezők, valamint a baktériumok és vírusok, vagy a szervezettel érintkezésbe lépő kemikáliák.

Mit tehet egy ekcémás, hogy tünetmentes legyen?
 Első lépésben ki kell szűrni a leggyakoribb ételallergiákat, azonosítani kell az allergéneket, például a búzát, a tejet, a tojást vagy a halat. A szervezetre allergén hatást gyakorló élelmiszerek elhagyásával az ekcéma tünetei általában gyorsan enyhülnek. (A tej a ludas legtöbbször, szoptatós anyuka azonnal hagyja abba a tejes dolgok fogyasztását!)
 Érdemes kerülni vagy legalább csökkenteni az ételekhez adott adalékanyagok, például ízfokozók, tartósító-, zselésítő- és színezőanyagok fogyasztását. Ezek a kemikáliák feleslegesen terhelik az ekcémával küzdő szervezetet.
 Célszerű a bőrt kevésbé irritáló, természetes anyagokból (például pamut vagy len) készült ruházatot viselni.
 Használjunk tiszta formulájú, a bőrt nem irritáló kozmetikumokat minden bőrfelületen.
 Kímélő mosó- és tisztítószereket használjunk a ruháink mosásához  - és ne a sensitive feliratút, hanem amiben nicsenek káros dolgok! 
 A meleg víz bőrszárító hatását ellensúlyozhatjuk, ha kádfürdő helyett a zuhanyt választjuk, kisgyerekeknél pedig ügyelünk a fürdővíz megfelelő hőmérsékletére, illetve arra, hogy minél rövidebb ideig érintkezzen a fürdővízzel az ekcémás bőr.
 Sajátítsunk el stresszkezelési technikákat a pszichés ekcéma tényezők csökkentéséhez.

Én is most találkoztam egy termékkel, amit bátran merek ajánlni nektek!

A Glutaderma Krém olyan hidratáló bőrápoló termék, amit kifejezetten az ekcémára hajlamos bőrre fejlesztettek ki, és már 6 hónapos kortól bátran használható. Jótékony hatású összetevői támogatják a bőr normál funkcióit,kiemelten hidratálnak és bőrnyugtató hatásúak, ezáltal csökkentik az ekcéma okozta kellemetlen égő, viszkető érzést a bőrön. A jól ismert és bevált pantenol mellett a bőrnyugtató komplexe 2 másik hatóanyagot: bizabololt és allantoint is tartalmaz. Ezen felül 2 rendkívül erős és természetes antioxidánssal, E- vitaminnal és az ekcéma kezelésében úttörőnek számító glutationnal (úristen, hány embernek mondom ezt hogy használja) küzd a szabad gyökök károsító hatása ellen. Egyedi összetétele liposzómás technológiával társul, tehát a formulája gyors, hatékony felszívódást tesz lehetővé. Nem tartalmaz szteroidokat és parabéneket. ITT bővebben olvashatsz róla, ha megnéznéd!  

glutaderma_krem_doboz_tubos_termekkep.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr818364833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása