Nesze!szer

Madarat tolláról, embert illatáról

2013. augusztus 29.

smells.jpg

Mindannyian különbözőek vagyunk, ez tény. Valakinek a tornacipő, a leopárdminta, vagy éppen a kólás gumicukor a különleges ismertetőjegye. A White Diamonds Elizabeth Taylor nevű parfüm alkotói készítettek egy felmérést (1500 fővel), aminek az eredménye szerint a nők 72%-ának megvan a saját, „illat személyiségjegye”, ami szerintük csak rájuk jellemző, ésami megkülönbözteti őket a többi nőtől.

Képzeljük el, hogy egy világmárka kiárusító akcióján vagyunk, csak éppen nem dizájner holmikra vadászunk, hanem illatkombinációkra, mert azt szeretnénk, ha a rózsa, a vanília vagy a trópusok illata csak és kizárólag a miénk lenne. Átverekedjük magunkat a tömegen, rohanunk a pénztárhoz, és abban a pillanatban, amikor meghalljuk a kártyaolvasó fülbemászó pittyegését a vásárlásunk jóváhagyásáról, leírhatatlan örömmámor közepette elhagyjuk a színhelyet, közben a szívünk úgy olvad, mint vaj a forró piritóson, és arra gondolunk, akkor sem lehetnénk boldogabbak, ha a táskákban nem a tökéletes illatkompozíciónk, hanem egy pár Gucci csizma várná, hogy magunkévá tegyük. De akkor ez mit is jelent? Azt, hogy ezentúl a polcunkra csak egy üveg parfüm kerülhet, nem számít, éppen milyen hangulatban vagyunk, nem cserélhetünk, mert ugye a pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el. Levendula illatot akartál? Tessék, megkaptad, de a gondolatot, hogy esetleg néha cserélhetsz, verd ki fejedből, hiszen ez olyan, mintha az ujjlenyomatodat akarnád elcserélni.

Nem lehetsz egyik nap Madonna, a másik nap meg Fergie. Mert jön az illatrendőrség, téged meg szépen jól bekaszliznak, amiért más tollával ékeskedtél. Nos, mi a magunk részéről jót nevettünk ezen a kis tanulmányon, és köszönjük szépen, de a polcainkon továbbra is helye lesz, 4,12, de még akár 20 üveg parfümnek is. Mert életünk végéig ugyanazt az illatot magunkra fújni olyan lenne, mint életünk végéig ugyanazt a frizurát viselni.Az pedig szörnyen unalmas lenne. Szerintetek mi a jobb?Váltogatni a parfümöket, vagy kitartani egy illat mellett?

Nesze!Dóri

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr365477741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása