Nesze!szer

Körömszakadás SOS!

2013. augusztus 16.

how to fix a broken nail.jpg

Már megint beszakadt. Újabb két hét, mire rendesen visszanő. És még vérzik is. Hurrá. Valahányszor elveszítünk egy darabot a körmünkből, azt majdnem biztosan úgy éljük meg, mintha levágták volna az egész ujjunkat. Rábukkantunk azonban egy trükkös megoldásra, amely megkönnyíti a körmünk renoválását, viszont kevesebb ideig tart, mint mondjuk egy mandulakivétel. 

A műtéthez szükséged lesz:

-körömreszelőre

-köröm ragasztóra

-körömcsipeszre

-tea filterre (tényleg!)

-ollóra

-alaplakkra

-bármilyen színes lakkra

-fedőlakkra

Mielőtt belefognál, tisztítsd meg alaposan a „munkafelületet”, vagyis távolítsd el a körmödről az előző lakkot. Reszeld egyforma hosszúra a körmeid, majd az ollóval vágj ki egy kisebb (köröm alakú) darabot a tea filterből (nem kell nagyot!). Jöhet a ragasztó, amit a törésvonal mentén kell folyatnod, nem baj, ha nem szabályos a törés, ebben az esetben használj kicsit többet, hogy a repedések közé is jusson a ragacsból. Ha kész, helyezd a kivágott filtert a ragasztóra, és nyomd össze a csipesszel néhány másodpercig, hogy biztosan megkössön. Ha éppen nincs kéznél filter, több réteg ragasztó is megteszi, viszont nem lesz annyira tartós, és valószínűleg néhány napon belül meg kell ismételned a műveletet.

Ha megszáradt a ragasztó,  reszeld át újra a körmöd (ne túl durván, nehogy megint letörjön), ezután pedig nem maradt más dolgod, mint hogy egymás után felkend a lakkokat. És így lett a törött körömből újra szép köröm! Vége.

Nesze!Dóri

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr575458850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása