Nesze!szer

Hiszed vagy nem...

2013. március 31.

nyúl szokás.jpg

Ha már a nyusziknál tartunk...

Még Húsvét táján is óvakodnunk kellene a mezei nyulakkal való találkozástól, mivel a hiedelem úgy tartja, hogy nemcsak nem hoznak szerencsét, de ők maguk valójában álcázott boszorkányok. Balszerencsés volt velük a találkozás mezőn, réten, de a középkorban még a hajókon is tiltott szónak számított a mezei nyúl kifejezés.
Amennyire rosszak voltak a nyuszik egészben, annyira kedvelt volt egy aprócska testrészük, a lábacskájuk. A középkori színészek nyúllábakkal vitték fel arcukra a púdert, aztán hiába jelentek meg a modern korral a sminkecsetek, sokan ma is ragaszkodnak kedves nyúllábukhoz, amely a hiedelem szerint megvéd a bajtól, bukástól. A nyúllábhoz, mint amuletthez különösképpen vonzódnak a repülőgép pilóták és a kamionosok is.

De szerencse dolgában nemcsak nyúllábakra kell hagyatkoznunk, ha már Húsvét van, hiszen aki ma az új ruháját ölti fel, az sikeresen elűzi egy egész esztendőre a rossz, ártó szellemeket! És ha esik is a hó, vagy éppen vacogsz a lenge tavaszi újdonságban, ne aggódj, a babonások szerint ugyanis vasárnap lévén a vasárnapi imák megvédenek még a megfázástól is!
Aki nem hiszi... járjon utána...(akár nyuszi futtában)

Nesze!Zsé

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr785185655

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Happy zombie Jesus day 2013.04.01. 14:43:25

Boldog ZombiJézus és SzentSzellentés kiáramlási napot kívánok minden egyes SátánIsten rajongónak. Karakutty adja, hogy kigyógyuljatok ebből a torz divatból. Punktum.    

Trackback: Húsvéti varieté 2013.04.01. 14:42:22

A húsvét / easter eredetileg Ishtar, vagyis az asszír és babilóniai termékenység és szex istennőjének ünnepe volt. A szimbólumai - mint a tojás és a nyúl - akkor és most is a termékenység és a szex szimbólumai. A tojásnak és a nyúlnak a feltámadás míto...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

felcsutisuttyo 2013.04.01. 11:32:15

Húsvéti versek , Gazember Fidesz,Nesztek! :D

Itt a Húsvét, itt a nyúl,
Viktorunknak alkonyul!

Piros tojás fehér nyuszi,
Orbán Viktor nagyon sunyi!

Zöld erdőben búbos vöcsök,
Kövér László egy nagy köcsög!

Zöld pántlika füstölt sonka,
amit loptak, adják vissza!

Magyar narancs kölnivíz,
a Fideszben sose bízz!!!

valakiatömegből 2013.04.01. 19:09:43

Nem értem. Miért van az, hogy mindig vannak olyanok, akik bármilyen témához hozzá tudják fűzni a politikai mondanivalójukat??????
Ilyenkor átnéznek minden aktuális blogot és azon gondolkodnak, hogyan építsék bele a gyűlölködést? (függetlenül a pártállásuktól...)Mire jó ez?
süti beállítások módosítása