Nesze!szer

E-Sminksuli-Sminkre fel!

2013. január 08.

badmakeup1.jpg

... de ne így!

Tanuljunk az elfuserált sztársminkekből!



Azt gondolnánk, hogy a sztároknak csak a legjobb jár. Dizájner ruhák, tökéletes smink, makulátlan megjelenés. A képeket látva sajnos csalódást érzünk és hamar rájöhetünk, még ízléssel sem áldotta meg őket minden esetben a teremtő, hiszen ki az, akire ráadnak egy rossz ruhát, előnytelenül sminkelik, mégis kilép vele az utcára, mi több, a vörös szőnyegre? Megértőek is vagyunk ám, mindenkinek lehet fura ízlésű időszaka. A sztárok, vagy stylistjaik bakijait alapul véve elmondjuk, hogyan kíméljétek meg magatokat a legkegyetlenebb sminkelési hibáktól.
Mindenekelőtt, a szempillatőtől a szemöldökig felkent szemhéjfesték az elkövethető hibák legrosszabbika. Sajnos a „hogyan sminkeljünk” rovatok is hibásak ebben, sokszor olvasunk mi is ilyet: a szemhéjfestéket kend a szemöldöködig. Vészjelzés! Ilyet legfelsőbb utasításra se tegyetek! Alapszínnel, tehát matt elefántcsont, vanília, krém, stb. színnel még csak, bár akkor a többi árnyalat nem fog megfelelően tapadni. Zöld, kék, lila szemhéjfestékkel ez vétek. Főleg, ha még gyöngyházas, netán csillámoktól ragyogó. Két szóval tömören: közönséges és ízléstelen. Ne!

badmakeup3.jpg


A másik baki a túl sok szempillafesték, amitől bugyuta csillagszemű leszel. Mi is imádjuk a hosszú, dús szempillákat, de mégsem ilyen masszív kivitelben. Látjátok a képen a lányt? Bár ő nem sztár, de rettentő jól példázza, hogyan lehet elrontani. Christina Aguilerának nem kevés időbe telt, amíg megtalálja a stílusát. Karrierje elején egy hebrencs kislány volt, aztán a női szerepek minden fázisán keresztül ment és azok összes jegyét magára is öltötte. A tavalyi év képeit nézve egyre kifinomultabb, de még mindig szereti (túlzottan) mutogatni magát és megjelenésében minden porcikájára felhívja a figyelmet.

badmakeup5_1.jpg

Öltözékében és sminkjében egyaránt. Tálalja a mellét (sajnos elég csúnya a dekoltázsa), füstös sminkkel hangsúlyozza a szemét, és vámpíros, majdnemfekete-bordó rúzst használ hozzá. Sok, nagyon sok, és elnézőek sem tudunk lenni. A tavalyi lila copfos képen, a pirosra színezett ajkak, túlfestve az ajak vonalán, taszító látványt nyújtanak. Mivel a „kevesebb több” elve haladó felfogást tükröz, Christinának azt javasoljuk, üljön lóra és érje utol saját magát. Mit tanulunk mi az ő hibáiból? Nem azt, hogy szemet és ajkat egyszerre nem hangsúlyozunk! Hanem azt, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelő színű, árnyalatú és sötétségű rúzst, ami passzol a bőrünk, hajunk színéhez és nem utolsó sorban személyiségünkhöz.

badmakeup2.jpg

Általában a hideg, fémes árnyalatokat mellőzzük, de ha szemünkre fémes ezüstöt szeretnénk festeni, válasszunk hozzá melegebb árnyalatú, égő piros rúzst. Ha a bordó mellett döntünk, megvan az esély rá, hogy Frankenstein asszonyaként tündöklünk. Az ajkak nagyobbítását pedig alig látható módon végezzük, ha már követjük ezt a trendet. Véleményünk szerint fotón jól mutat, élőben azonban hivalkodó és természetellenes.
No, elég mára a hibákból! Nektek melyik sztár sminkje szúrt szemet leginkább?

Nesze!Detti

badmakeup4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr465006592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mrs.Columbo 2013.01.08. 20:10:13

Jesszus, az utolsótól kiégett a retinám. Még jó, hogy tudok vakon gépelni. :-P

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2013.01.08. 20:31:04

@Mrs.Columbo: nem csodálom. tényleg tragikusak ezek a sminkek.

átlátó 2013.01.08. 20:54:37

Olga kérem... javítson kicsit rajtuk és küldje be őket hozzám... rövid beszéd után diktálok valamit nekik is...
süti beállítások módosítása