Nesze!szer

Nyerjél könyvcsomagot karácsonyra a csemetének!

2012. december 11.

kolibri - kislány kari.jpg

Hol volt, hol nem volt... úgy éreztük, hogy sokatok örülne, ha a kicsiknek is kerülne rendesen ajándék a fa alá. Így megnéztük, milyen könyveket is tudnánk adni nektek a Kolibri könyvkiadó kínálatából és kincsekre bukkantunk. Íme a felhozatal!

kolibri - buborék.jpg

Finy Petra: Egy marék buborék


Ez egyszerűen egy tündéri verseskötet. Humorosak, egyszerűek és könnyen érthetőek a versek, de azért van bennük komoly is. Nekünk igazán a dallamosságuk tetszik leginkább, mutatjuk is a példát.

Hering mossa fia fejét,

Meghagyta az ebéd felét.

A rajzokat Szulyovszky Sarolta készítette és a borító is igazán különleges. Óvodások is könnyen megtanulják a verseket, kisiskolásoknak pedig segíthet az olvasás tanulásában is.

kolibri - szemüvegs.jpg

Hohol Ancsa: Juhhé, szemüveges lettem!


Szerelmünk ez a könyv, nem más. Mivel nálunk is ismeretes a családban, amikor a gyerek szemüveget kap - nagyon örültünk ennek a kötetnek. Annyira kedvesen és játékosan mondja el a szemüveges-lét minden oldalát, hogy le a kalappal a szerző előtt és persze Kárpáti Tibor előtt is, aki a rajzokat készítette. Nagy segítség a szülőknek, akiknek ezáltal könnyebb kezelniük ezt a kérdést. Persze, ezt nem tudjuk receptre felírni, mint a szemüveget, de azért...

kolibri - márton és micike.jpg

Winkler Róbert: Márton és Micike az autószerelő műhelyben

Ha megkérdeznénk az óvodás és kisiskolás srácokat, hol bóklásznának a legszívesebben, az autószerelő műhely biztosan dobogós helyen állna. Winkler Róbert könyvével most olajfoltok nélkül kukkanthatunk be a műhelyek zegzugaiba. Márton kíváncsi kutyusa, Micike, folyton meglóg a kisfiú elől, aki pedig mindenhova követi a német kis Spitzet. Mondjuk, nálunk a leánygyermeket is érdekli a kipufogódob, meg talán a fényezés technikája is, szóval nem csak fiúknak és apáknak javallanánk. Nagyon jó kis mese ám!

 

kolibri -pocakmese.jpg

 

Szabó Attila: Pocakmese

Nem, ez nem egy szokásos hogyan várta az anyuka a babát könyv mókás rajzokkal verzió. Itt bizony anyavárás van. Ez  a 9 hónap pedig hosszú idő. Uncsi is lenne, de annyi kalandja van egy ilyen kis pocaknak odabent. Az anyuka pedig pirosságból van, sóhajtásból és szívdobogásból. Pocak pedig néha dirigálja őt, hogy sonkás pirítóst egyen reggelire, mert azt rendel ő bentről. Kedvesen, szépen, mindenféle orvosi izék nélkül meséli el a várakozás idejét. Cukiiiii! 

 

kolibri - puszedli.jpg

 

Bosnyák Viktória: Puszedli és Habcsók

A világjáró sárgarigó azt mondja, a lényeg a díszes karácsonyfa és a sok ajándék. De az is lehet, hogy ez az ünnep inkább a szeretetről szól, mert Habcsók, a Jegesmedve leányka ezt gondolja. Amikor ezt a könyvet olvastuk, azon hümmögtünk, ezt bizony de sok szülőnek adnánk oda, hogy újra megértsék a lényeget.  A népszerű írónő bájos története a pszichológusok által elismert elméletet, az öt szeretetnyelvet is közérthetővé teszi a gyerekek és felnőttek számára. Köszönet érte. A könyv megvásárlásával a MikulásGyár munkáját is támogatjuk, így nem csak lelki a segítség, amit a kicsik kapnak ezáltal otthon. Igazivá válik újra a karácsony!

 

kolibri - palya bea.jpg

 

Palya Bea: Altatok

Az ötlet, hogy Bea altatókat írjon, már nagyon régi. Jegyzetek hevertek már itt és ott az évek során. Ám a hasában növekvő kislány adta igazán az ihletet és született meg a sok dal. A dallamok és szövegek a kicsiket és a nagyokat is elviszik lelkük mélyebb zugaiba,  például azért is, mert különleges hangszerek is megszólalnak. Gyerekeknek és gyerekes felnőtteknek is ajánlanánk az Altatokat, szépségesek ezek a nóták, szívet melengetőek. Álombirodalomba lép, aki felteszi a cd-t és nézegeti hozzá Szottfried Zsófia festményeit, akár a picivel együtt is Olyan békés Palya Bea cdj-je, mint amilyen az anyukával való összebújás.

Teendők, ha szeretnéd megnyerni a Kolibri könyvcsomagját:

1. Mondjad a postra: like

2. Tetszikeld a Kolibri facebookos oldalát ITT

3. A Nesze!szer facebookos oldalára pedig tölts fel egy képet, ahol azt mutatod meg nekünk, ki is az a tündéri vagy gézengúz gyerek, akinek nyernéd a könyvcsomagot. Jöhetnek kicsik és nagyok, unokák és testvérek. Az nyer, aki ezen a héten a legtöbb szavazatot kapja. Hajrá!

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr474960302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása