Lauren Conrad, az ősz egyik legfinomabb csemegéjéből, a sütőtökből készített desszertet, amelynek receptjét rajongóival is megosztotta. Mutatnánk mi is, hátha kedvet kaptok az elkészítéséhez - ja, és nem csak Halloween apropóján fogyasztható! (Szerintünk a mai időjárás különösen indokolja, nálunk beindult a sütési szezon.)
Hozzávalók:
320 g liszt
6 g sütőpor
1,5 g só
2 tojás
180 g sütőtök püré (lehet babás és készítheted megsült tökből is, villával törd össze)
230 g cukor, vagy nádcukor, avagy édesítőszer, te döntesz
85 g olvasztott vaj + 65 g szoba hőmérsékletű vaj
180 ml tejszín
165 g keserű kakaópor
400 g porcukor + amennyi a díszítéshez szükséges
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy kisebb tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Egy nagyobb edényben aztán kavarjuk össze a tojást, a sütőtök pürét, a cukrot, az olvasztott vajat és 60 ml tejszínt. Öntsük hozzá a lisztes keveréket és egyesítsük az egészet. Tegyünk teáskanálnyi buckákat (kellő távolságra) egymás mellé egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Süssük, amíg a sütik teteje "benyomogatható" lesz - ez kb. 10-15 perc. Amikor kész, hagyjuk őket kihűlni. (Már, ha bírod, nekünk ez nem mindig megy!) Amíg pihen, addig egy botmixer segítségével keverjük össze a vajat, a maradék 120 ml tejszínt és a kakaóport, ameddig az vattaszerű nem lesz - ez kb. 2 perc. Ezt a tölteléket tegyük egy-egy már kihűlt süti közé. Isteni csokis-tökös ízt ad - Bon Appétit!
Nesze!Dia