Nesze!szer

Hurrá, a héten Borfeszt a Várban!

2012. szeptember 10.

borok sajtok2.jpg

Köszönjük és köszönjük. Ebben az évben is elkövetkezett a hét, amikor Borfesztivál van a Várban. A dolog ugye maga a fogalom (kéne még néhány g betű ide, de most nem jut eszünkbe...). Aki nem járt még ott ebben a néhány napban, hát, annak a házi orvosa is egészen biztosan javallaná - a kedély felüdítése céljából is. Néhány száz hazai borász, külföldi vendégek, nagyon finom ételek, sajt, sonka, kolbász és társai és sok-sok jó zene. Szakmaiság, poharazás, ismerkedés a borászokkal, kérdések, mi is az a reduktív és mennyire divat most a schiller... szóval minden, ami szerethetőség. Reméljük, kegyes lesz idén az időjárás is és nem fagyunk hozzá a pohárhoz, ez most egy nagy vágyunk. Szerdától vasárnapig mehet a móka - a taxisok nagy örömére, mert komoly forgalmat bonyolítanék azért éjszakánként. Nem leszünk kevesen idén sem a Várban, az egészen biztos. És tuti, hogy a cigány muzsikusok is felbukkanak egyszer - általában a legváratlanabb pillanatban.

Idén a Junibor Egyesület az egyik vendég, így itt is ismerkedhetsz a feltörekvő borászok generációjával. Ők kevéssé szigorúak, inkább lazák, viccesek - és persze nagyon tehetségesek. Meg is kóstolhatod, miket palackoznak, megtudhatod, hogyan készült egy címkéjük, vagy kiderülhet, mi történt idén szüretkor a szőlőben...Ezt a juniboros fiúk-lányok majd a színpadon is elmesélik, szerintünk hallgasd meg őket. És ha már "megvidámodtál", jöhetnek a zenei programok. Világzene, néptánc, az imádott Csík zenekar, Rackajam, Besh O Drom, European Jazz Orchestra, Szalonna, nem lesz itt hiány a hangulatban. „Budavári Borfesztivál a barátokkal szeptember 12-16. között!” - írták a szervezők - és hát igazuk van. Ilyenkor az ember sokkal könnyedebben társalog a pajtásaival. Csak arra ügyel, hogy egy, az életünkben igen fontos személy szokott fogalmazni: a vizet ne felejtsd el! És itt nem a Duna bámulására gondol ilyenkor...És tényleg ne, mert akár több estét is fent "várhat" az ember, így a brutális másnaposság nem okos dolog. Aztán úgyis annyi minden történik, hogy győzze az ember a következő fesztiválig apró mozaikokból összerakni. Emeljük poharunkat és mi ott (l)eszünk és még a Boregyetemen is részt veszünk! Jó hetet borbarátok, találkozunk! (Minden egyéb és hivatalos info ITT) Ja, és csajok, tudjátok, a tűsarkú nagyon nem!...

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr364765765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása