Nesze!szer

Nyári kánikula süti - csak hűteni kell!

2012. július 03.

citromka.jpg

Szóval. Mivel a blog facebookos oldalán igen kedveltétek a ronda, de finom süti képét, és kértétek - íme a recept.  Meglehetősen egyszerű. A pontos összetevők a tegnap a piacon még nyitva lévő árusok függvényében keletkeztek. Zárójelben még annyit, hogy nagyon jó hűsítő süti ez. 

Azt úgy kezdődött, tisztelt bíróság, hogy beszereztünk fél kg meggyet, aztán bekönyörögtük zárás előtt magunkat a tejeshez, így keletkezett még a pakkunkban egy 0,33-as tejszín és egy 2,5 deciliteres Cserpes tejföl. A kisbolt még szóba állt velünk, ott vettünk egy csomag babapiskótát. Itthon volt még a hétvégi vidéki vásárban, a termelőtől beszerzett két darab isteni finom nektarinunk és egy citrom is lapult még a hűtő aljában. Édesítőszer és vaníliás dolgok alapjáraton vannak a konyhában, így ennyi a hozzávalók összese. És akkor ezt mind jól összedobáltuk! 

meggy.jpg

Kezdésnek megmostuk a meggyet és kimagoztuk, aztán pedig a nektarint hámoztuk meg és vágtuk lapos szeletekre. Utána következett a tejszín felverése. Amint ezzel készen lettünk, belereszeltük fél citrom héját és némi levet is csorgattunk hozzá. Ehhez jött az édesítés, itt te tudod, mit használsz, cukrot, édesítőszert, nyírfacukrot, bármit. (Ne sajnáld, elég jó mennyiséget vesz fel, mi olyan három négy evőkanálnyit raktunk bele!) Nagyon jót tesz neki, ha adsz hozzá vaníliás cukrot egy-két csomaggal, vagy a rúd kikapart részét. Ezt szépen összekutyultuk, hogy ne törjön össze, majd hozzáforgattuk a tejfölt is. Ez a pont nehéz volt, mert majdnem az ölünkbe vettük a lábost és nehéz volt nem felfalni így. De! Fogtuk a jénait, az aljára letettünk egy sor babapiskótát. Erre jött egy réteg krém - viszonylag szépen elsimítva. Utána ráraktuk a nektarint. Aztán jött megint egy sor babapiskóta, aztán a fehér cucc, majd a meggyhez fordultunk, nem sajnálva azt, ahogy rétegeztük. Majd a harmadik sor piskóta következett, váratlan fordulattal a krém és a tetejét a meggyel zártuk. És ezt így a jénaival beraktuk szépen pihenni a hűtőbe, hogy barátkozzanak egymással a rétegek. Ennyi! 

Ebben a sütiben az a jó, hogy a citromossága miatt nagyon friss, könnyű íze van. Gyakorlatilag bármilyen gyümölcsöt használhatsz hozzá, amit találsz otthon és extrázhatod, ahogy szeretnéd. A babapiskóta helyett is használhatsz azt, amit szeretnél, de azért ajánlatos keményebb sütihez fordulni. Ja, és az is szempont,hogy ebben a kánikulában tizenöt perc alatt összedobálod és a hűtő utána megoldja a munka további részét. Mi este csináltuk és reggelre lett kész, amint láthattátok is a képet. Szerintünk már csak annyi, hogy jó étvágyat hozzá nektek! 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr434625388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása