Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2012. május 13.

 

 

 

Jön az örök bikiniszezon!

 

Kössétek fel a szoknyátokat, csajok. Nem csak azért, mert a nyári időjárás „ne zavarjanak” feliratot biggyesztett a budoárjára, és eszébe sincs előjönni, hanem azért is, mert a Vénusz és a Merkúr kölcsönhatása ezen a héten még az eddig selyemsálon sikló kapcsolatokat is döcögős földútra futtatja... ez persze senkinek sem jelent problémát, aki a vadabb helyzetekben is tudja: ez nem több, mint egy teszt, és amikor végigcsináltam, erősebb, jobb és toleránsabb leszek, mint valaha. És ha már a toleranciánál tartunk.... nem furcsa, hogy annyi sláger szól arról, hogyan legyünk erősebbek egy csalódás után, de nagyon kevés akad, amely azt hirdeti: tolerancia, elfogadás és kompromisszum nélkül nem létezik szerelem?

 

 

A napokban láttam egy elképesztő előadást Yael Yardeni előadásában – imádom a csajt, úgy néz ki, mint egy mesefigura, és pont olyan természetességgel beszél a csodákról, mintha a szivárványon túlról érkezett volna. Yael arról mesélt a közönségnek, hogy beleolvasott egy magazinba, amely lehozott egy cikket „A tökéletes kapcsolat nyomában” címmel, és kismillió feltételt sorolt fel arra vonatkozóan, milyennek KELL lennie a Nagy Őnek. Ám ha képesek vagyunk spirituálisan gondolkodni hamar rájüvünk: ez a gondolkodásmód éppen az ellenkezője annak, ami egy kapcsolat mozgatórugója kellene, hogy legyen. Ha feltételekhez kötjük a szeretetet, akkor az nem szeretet, hanem egyszerű önzés.

 

A kabbala azt tanítja, hogy három féle szeretet létezik: a testi szeretet – nem feltétlen szexuális – a legszimplább: ilyenkor odavagyunk a másik cool kocsijáért, a feszes hasizmaiért, vagy azért bratyizunk valakivel, mert annyira jól öltözködik, és menő haverjai vannak. A második szint az intellektuális szeretet: ilyenkor úgy érezzük, a másik lelki társai vagyunk, hiszen ugyanazokat a könyveket szeretjük, imádjuk a párunk tudását és büszkék vagyunk rá, hogy milyen logikusan képes gondolkodni a krízis helyzetekben – amikor mi már rég hisztériáznánk. És bár ez már lelki szeretetnek tűnik, valójában az intellektusunk az agyunkhoz kötődik, az agyunk pedig épp olyan fizikai dolog, mint a kedvenc szemceruzád. Ha nem dobogna a szívünk, az agyunk üres lenne minden gondolattól – nem több, mint egy edény az érzelmeinknek.

A harmadik szint azonban – amely természetesen magába foglalja a testi és intellektuális vonzalmat is – a feltétel néküli szeretet szintje. Az a szint, amikor a másik hallgathat egészen másféle zenét, mint mi, olvashat számunkra dög unalmas magazinokat, sőt, lehet más a vallása, bőrszíne, szavazhat másik pártra, tök mindegy – mert nekünk csak az számít, hogy szeretjük őt. Ezen a szinten szeretni annyit jelent, mint mindenkit, minden helyzetben a legjobb barátainknak kijáró tisztelettel és szeretettel kezelünk.

 

És persze azt is jelenti, hogy történjék bármi a kapcsolatunkban, mindig észben tartjuk: nincsenek stabil kapcsolatok ezen a világon. Ha stabil volna, az azt jelentené, hogy stagnál: nem tart sehová. A jó kapcsolat nem állóvíz, hanem hol sebesen zúgó folyam, hol csendesen csordogáló patak. Hol gátakkal találja magát szemben, hol egy vízesés, hol egy örvény rázza fel, és ez így van rendjén. Ez az egyetlen módja annak, hogy együtt jussunk el a mindenség tengeréhez, ahol minden kívánság teljesül minden lény javára... és örökké bikiniszezon van.

 

Csodás hetet mindenkinek!

(Napi vagy heti pozitív üzenetek Kristóftól még ITT)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr214506274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása