Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2012. április 30.

 

 

Szortírozásra fel! 

Újjé, újabb hold hónap köszöntött be, ezért aztán ezen a héten azzal kezdem, hogy boldog Bikát kívánok mindenkinek. És most nem egy vidám, ereje teljében lévő férfi emberre gondolok... bár így jobban belegondolva ez is szép kívánság lenne mindannyiotoknak. 

No de visszatérve a Bika havának első hetére, ez az időszak a legalkalmasabb arra, hogy alaposan megvizsgáljuk, milyen irányba rohanuk eszeveszetten, miért nem vagyunk képesek mérlegelni út közben, és ami a legfontosabb: ha úgy fest, hogy feleslegesen hergeljük magunkat egy olyan ösvényen, ami valójában nem vezet sehová, megváltoztassuk az irányt.

Gondolj úgy erre a hétre, mint egy alapos gardrób-szortírozásra, Carrie-módra. Mik azok a célok, amelyeket magaddal viszel, és melyek azok, amiktől örökre meg akarsz szabadulni?

 

Bármilyen csillagzat alatt születtél is, az aktuális hónap energiái rád is hatással vannak. Ahhoz pedig, hogy ezt megtanuld kezelni, előszőr meg kell ismerkedned a jegy szülötteinek jellemvonásaival. A Bika föld-jegy, ennél fogva egész élete során a stabilitást és a biztonságot keresi, és mivel retteg a javai elveszítésétől, gyakran féltékeny, és uralkodó. Nem meglepő hát, hogy a bikáknak életük során sokszor kell megtapasztalniuk, hogyan omlik össze minden, amit felépítettek:meg kell tanulniuk elengedni a fizikai világ dominanciáját az életük felett. Ugyanakkor a jegy szülöttjei gyógyító erővel rendelkeznek, és különleges tehetségük van az orvosláshoz, asztrológiához, művészetekhez, sőt, a főzéshez is – ezekkel a csodálatos kvalitásokkal pedig bármikor képesek arra, hogy újra felvirágoztassák , felépítsék, azaz meggyógyítsák mindazt, ami atomjaira hullott a kezeik között. 

Ahhoz, hogy te is kapcsolódhass ehhez a gyógyító, konstruktív, építő energiához, nincs más dolgod, mint elszakadni a mamád és a papád elvárásaitól a kisunokát illetően, a rád tukmált karriertől, amit helyetted a legjobb barátnőd álmodott meg neked, vagy a céloktól, amelyeket egy színes magazinból pécéztél ki magadnak, és arra figyelned, hogy ki is vagy valójában.

 

 

Ezt a történetet Fogl Hanától, egy magyar kabbala tanártól hallottam. Élt egyszer egy bölcs tanító messze-messze földön, akit meglátogatott egy magyar ember, hogy tanácsot kérjen tőle. Ám úton a mester háza felé összeakadt egy idegen férfival, aki megszólította: „Hová való vagy, és mi szél hozott a mi városunkba?” „Magyarországról jöttem...” válaszolta hazánk fia „...és a nagy tanitóval szeretnék találkozni.” Az idegen a szemébe nézett és felcsattant: „A csalást most is becsben tartják Magyarországon? Ilyen sokat utaztál azért, hogy találkozz azzal a szemforgató hazuggal?” A magyar megdöbbent annak hallatán, hogy ez az idegen rágalmazza a mestert, és felháborodva kiáltott rá: „Hogy merészelsz ilyen borzalmas dolgokat mondani erről a szent emberről, te senkiházi?”, majd elviharzott, és meg sem állt a mester házáig. Amikor odaért, megszeppenve látta, hogy a teraszon ott üldögél a férfi, akivel néhány perce pörölt: az ember, akivel olyan dühösen beszélt, nem volt más, mint maga a mester. „Ne félj.” - mondta a magyarnak. „Én is igazat beszéltem, és amikor te kiabáltál velem, a te szavaid is igazak voltak. Én a saját világomban bűnösnek számítok, ám a te világodban, lehet, hogy a segítségedre lehetek.”

 

A következő napokban emlékezz rá, hogy mindig van egy következő szint: lehetsz kedvesebb, bölcsebb, átgondoltabb, elfogadóbb. És bár sokan sokféleképpen inspirálhatnak az utadon, soha ne hozzájuk mérd magad, hanem saját magadhoz. A Bika havának első hetében mindannyiunknak lehetőségünk van arra, hogy „kiszortírozzuk” a céljainkat: melyek azok, amelyeket mások sikerei, a saját sikertelenségünktől való félelem, vagy a rivalizálás szelleme hajt, és melyek azok, amelyek igazi énünk kristálytiszta forrásából, a szeretetből, és a mások segítése iránti vágyból fakadnak. Ezek azok a célok, amelyekhez ragaszkodnod kell, mint Carrie-nek az ikonikus, fehér flitteres tüllszoknyához.

 

Csodás hetet mindenkinek!

(Amennyiben további heti vagy napi útravalóra vágysz Kristóftől ITT kaphatod meg!)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr674479662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása