Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2012. április 08.

 

 

Adjál, hogy kapjál! 

Egy neves asztrológus, Yael Yardeni szerint a Kos hava sokaknak olyan, mint a bikának a vörös posztó. Akár közéjük tartozol, akár nem, Yael szerint mindenesetre jó, ha a nagy döntéseket, vagy a Himalája megmászását nem mostanra időzíted – még akkor is, ha nem győzöd elhessegetni a világmegváltó gondolatokat. Figyelj önmagadra, és vedd észre, milyen könnyen elragadnak a hírtelen érzelmek – ez különösen igaz a Kosokra, akik elképesztően impulzívak tudnak lenni!

Ennek legfőbb oka, hogy a Kos havát a Mars bolygója kormányozza. A Marsot más néven a háború bolygójának is hívják. De azért ne parázz be túlságosan: a Mars energiája most abban is segíthet nekünk, hogy csatába szálljunk a saját önző énünkkel, hogy tudatos, gondolkodó emberként szálljunk szembe az életünkben felmerülő konfliktusokkal.

 

 

A mai nappal ugyanis belépünk egy 49 napból álló időszakba, amely az Omer nevet viseli. Ezalatt az idő alatt egy olyan belső, lelki utazáson indulunk el amelynek célja, hogy megtaláljuk és eltávolítsuk a személyiségünket gyengítő hibáinkat. Az Omer egy göröngyösen rázós út, ami kétségkívül próbára tesz minket a spirituális feljlődésben. Ugyanakkor az ezalatt az idő alatt átélt küszködés egyfajta "adrenalin-löket" is, ami mint egyfajta üzemanyag segít minket abban, hogy újra felépítsük a vágyainkat. Tehát bármily nehéz is, kabbalisztikus szempontból az Univerzumban óriási erejű Fény áll rendelkezésünkre ezen időszak során. De mégis mit jelent az, hogy „újáépítjük a vágyainkat?” Természetesen nem azt, hogy egy vállrántással megszabadulunk a korábbi álmainktól. Épp ellenkezőleg: az ezen a héten kezdődő időszak sokkal közelebb visz majd mindannyiunkat a vágyainkhoz.

 

 

Persze csak akkor, ha a következő 49 napban észben tartjuk: legyen szó egy sarok irodáról, egy pár Manoloról, vagy egy álomesküvőről, semmit sem kaphatunk meg úgy, hogy nem dolgoztunk meg érte. Ha mégis – teszem azt a gazdag pasi a popsink alá tolt egy menő kocsit, vagy találtunk húszezer forintot az utcán – egészen biztosan meg dolgoznunk kell érte később, valahogyan. Ez a „plusz munka” lehet egy hirtelen jött fejfájás, vagy egy váratlan pénzkiesés – a karma igazi kis mocsok tud lenni, ott és akkor talál meg, amikor a legkevésbé számítunk rá, és egyszerűen „visszaveszi” azt, ami nem jár nekünk. A vágyaink újáépítése tehát azt jelenti: a következő hetekben különösen nagy hangsúlyt kell fektetnünk arra, hogy tuti legyen: amit várunk a sorstól, amiért küzdünk, azt ki is érdemeltük, kemény munkával. Persze nem kell feltétlen órákon át gyomlálnod a kertben, vagy elmenni egy gyárba üveget fújni: elsősorban önmagadon kell dolgoznod.

 

Légy bizonyos abban, hogy a napod legalább tíz százalékát olyasmivel töltöd, ami nem neked, és kizárólag neked érdeked, hanem mások számára hoz boldogságot. Ez lehet szociális munka, főzés a haverjaidnak, vagy kiugorhatsz a szomszédos parkba összeszedni a szétdobált szemetet. Lényeg, hogy tegyél meg mindent, hogy az ne csak megvalósítsd az álmaidat, de meg is tarthasd őket. És ne add fel az álmaidat! 

Boldog hetet nektek! 

(Amennyiben további inspiráló üzenetekre vágysz Kristóftól ITT találod!)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr764371968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása