Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2012. április 01.

 

 

Játsszunk királynősdit!

 

Nem szégyellem bevallani, hogy kiskoromban sokkal jobban lekötöttek a Barbie babák, mint a kisautók. Első Barbie-m, amelyet nagy nehezen kibuliztam a szüleimnél ráadásul nem átlagos lány volt: míg a sulitársaim Babrie-i menő modellek és üzletasszonyok voltak, az enyém képes volt repülni, tudott olvasni mások gondolataiban, és ha randira ment, meg sem állt a szivárványon túlig. Mindent megtehetett, mert én hittem benne, hogy képes rá. A csajok a suliból persze ki voltak akadva, hogy az én Barbie-m ilyen különc és irreális dolgokat csinál, de nem tágítottam: ha én lehetek a babám sorsának teremtője, akkor olyat álmodok neki, amilyet csak akarok. Szárnyakkal, világbékével, örök szerelemmel.

Most, felnőttként vannak napok, amikor úgy ébredünk, mintha a mi életünk vattacukorfelhőkön való táncikálás volna, de azért lássuk be, nem így telik el egy átlagos hétköznapunk. Sőt az is elfőrdul, hogy egy tökéletes sorsú Barbie helyett úgy érezzük magunkat, mint egy flippergolyó, amelyik ide-oda csapódik az élet-gépben, és miután eltűnik a süllyesztőben, kétséges, hogy kap –e újabb esélyt a játékra. Ezen a héten eldől, milyen játékot játszol majd ebben az évben…

 

Amikor elindultunk együtt, ti és én a hét energiáinak megfejtésére, és a heti kincsek begyűjtésére, megírtam nektek, hogy a csillagállások, a kabbalisztikus asztrológia, és a heti Biblia szakaszok, és Madonna, Donna Karan és Ashton Kutcher kabbala guruja, Yehuda Berg online egyetemi előadásai is a segítségemre vannak, amikor megírom ezeket a kis szösszeneteket. Mindnek nagyon fontos és nagyon komoly hatása van ránk, ugyanis mind a négy szorosan összefügg. Az asztrológia ugyanis nem arról beszél, hogy ha egyszer oroszlán vagy, akkor együtt kell élned a hatalmas egóddal, vagy ha halak vagy, akkor depiből depibe zuhansz majd életed végéig. Sokkal inkább arról, hogy életed során milyen hatással vannak rád a különféle kozmikus energiák, és ezek ismeretében hogyan változtathatod meg önmagad, hogy ne áldozat, hanem a saját sorsod királykisasszonya legyél. Ilyen egyszerű. A Biblia szakaszok is épp ezért fontosak: nem kell katolikusnak, zsidónak, vagy egyáltalán vallásosnak lenned ahhoz, hogy meglásd: ezek a történetek valójában cseppet sem unalmas szentenciák, vagy kiszínezett történelmi események, hanem üzenetek, amelyeket megfejtve sokat tanulhatunk a világról és önmagunkról.

 

Ezen a héten különösen lényesnek tartottam, hogy leírjam mindezt, most ugyanis baromi fontos bibliai szakaszhoz érheztünk, és nem akarom, hogy a hittan órán szerzett tapasztalatoktól megrettenve azt higyje bárki, hogy ez valami vallásos cucc. Az egyiptomi kivonulás évfordulója ez, amelyet a mai napig a világ legnagyobb csodájaként emleget a világ. Ha nehezen azonosulsz a bibliai hősökkel, gondolj Mózes helyett Arwenre a Gyűrűk urából – elvégre ő egy folyót választott ketté tudatának erejével, nem igaz? Hiszed vagy sem, te magad is lehetsz tündérkirálynő, aki az elszántságával harcol a negativitás ellen. A Vörös tenger sem azért vált ketté, mert abrakadabra, valaki odavarázsolt egy giganagy, extra erős hajszárítót, hanem mert amikor egyiptom rabszolgái elhatározták, hogy ledobjáka láncaikat, a bizonyosságukkal hegyeket is képesek lettek volna elmozdítani. Így vagyunk ezzel mindannyian, de persze nem úgy vagyunk rabszolgák, mint Isa Ura a régi brazil telenovellában: a saját rossz szokásaink, függőségeink, működésképtelen kapcsolataink, döntésképtelenségünk rabjai vagyunk. Ez a hét már teljes egészében a kos havának csodatévő energiáival segít téged abban, hogy te is kettéválaszd a problémák Vörös tengerét magad előtt. Gondold át, mi az, ami fogva tart, mi az, amitől félsz, vagy amivel kapcsolatban úgy érzed: ideje leszaggatnod a láncaidat.

 

Sokféle-fajta kalitka létezik ezen a világon, de egy közös bennük: azok számára, akik benne kuksolnak, szinte láthatatlanok. A ketrecen kívülre kerülve látható csak igazán tisztán, milyen körülmények között raboskodott éveken keresztül. „Nem hiszem el, hogy benne maradtam ebben a nyilvánvalóan destruktív kapcsolatban.”, „Hogy bírtam annyi éven át óriási túlsúlyt cipelni a testemen?”, „Érthetetlen számomra, hogy tölthettem napi 7-8 órát a számítógép előtt.”, „Most látom csak, hogy nem is a párommal volt a gond, hanem az én elvárásaimmal.”...a sor végtelen. Eljutni arra a pontra, ahol kimondhatjuk ezeket cseppet sem könnyű: épp olyan nehéz, mint kettéválasztani a tenger habjait. De aki elhatrozza, hogy nem él tovább a saját rossz szokásainak, évek, sőt évtizedek alatt rá rakódott ítéleteinek, és meggyőződéseknek nevezett csökönyös berögzüléseinek börtönében, az ezen a héten egyszer és mindenkorra megtanulhatja, hogyan változhat a sors ide-oda dobált játékszeréből igazi játékossá. Holnap reggel ébredj fel úgy, hogy gondolj arra: „ha kislány koromban képes voltam szívből hinni benne, hogy papírkoronával a fejemen igazi hercegnő vagyok, akkor ma, még erősebben, még okosabban és több tapasztalattal a hátam mögött nem csak, hogy hercegné, de akár még a saját világom kiránynője is lehetek”. És tudod mi a legjobb abban, ha te vagy a királynő? Végre kieresztheted magad a börtönödből, és ezzel kezdheted is a saját világod törvényeinek ünnelyes kinyilatkoztatását, amelyek mindig a szeretetre, elfogadásra, megértésre épülnek! (És aki megszegi őket, az bizony mehet vissza ide-oda hányódó flippergolyónak.) Éljenek a királylányok!  

 

Csodaszép hetet lányok! 

 (Amennyiben szeretnél még több inspiráló üzenete kapni Kristóftól katt IDE)

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr204354661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása