Nesze!szer

Antidepresszáns szombatra

2012. január 27.

 

 

 

Mindent, amit az életben megtapasztalsz, te magad vonzottál be, mégpedig az elmédben megjelenő képek által. A gondolataid által. Bármi történjen a fejedben, az előbb-utóbb az életedben is megjelenik.

Bob Proctor


A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr793907818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Almaleves · http://almaleves.blog.hu 2012.01.28. 11:35:21

Bob a fején találta a szöget azonban egy fontos dologra nem tér ki: mégpedig a mikor kérdésére.
Így fejtegetései bizarr reményeket táplálhatnak az üzenet olvasóiban.
A forrásgondolat, mert hiába nagyszerű ember ez a Bob, akiről persze nem tudom kicsoda és lusta is vagyok megnézni, nem tőle származik, hanem a keleti filozófiák és vallások töprengésének és megfigyeléseinek egyik igen szép esszenciája. Annyival kiegészítve, hogy minden akkor érkezik, amikor érkeznie kell, tehát szó nincs itt megálmodott lottóötösről, fenéket! Hanem csordogál az életed, bevillannak képek, kezdesz tisztába jönni önmagaddal, majd egyszercsak materializálódik. Ha idáig eljutottál, hogy ezt észrevetted, akkor már a tárgyiasult való nem is fog annyit számítani, mert tudod, hogy ennek létre kellett jönni, csakúgy mint annak, hogy a fáról lefelé esik az alma. Semmi meglepő sincs benne.

Kicsit sokat locsogok, nekem ez a heti felismerésem, ez fog a valóságomban is megjelenni valamilyen formában. Már nagyon várom, kíváncsi vagyok, hogy mi lesz.

A csinicipők vajh miféle kívánatos nőcskék álmai? Mikor kezd el egy nő ilyenekre vágyni? Talán csak nem a vágy ébredésének hajnalán? Ez képzavar?

Kösz az idézetet amúgy.

beautyka 2012.01.28. 12:20:19

@Almaleves:
Bob egy nagy guru. A "Titkos" csapat tagja. Érdemes kicsit megnézned, ha időd engedi, hogy kicsoda ő. Nagy tömegeket vonz, azt kell mondjuk.
Időt persze nem mondhat. Az embernek mindig magának kell elindulnia, bármerre is tart. Ezt sokan elfelejtik és csak duzzognak, hogy nem jó semmi. Pedig tán mozdulni is kéne! Talán egy ilyen cipőben...

Almaleves · http://almaleves.blog.hu 2012.01.28. 12:56:01

@beautyka:
ha sok ilyen antidepresszánst fogsz alkalmazni, kénytelenek leszünk vallásfilozófiai bloggá alakulni :)
Bobra rákeresek, ha ekkora guru, akkor ismernem köll.

beautyka 2012.01.28. 15:21:04

@Almaleves:
Hajrá! Magyar hívei is vannak Bob bácsinak, azt is találhatsz a neten. A vallásfilozófia blog nem fenyeget azért...

Almaleves · http://almaleves.blog.hu 2012.01.29. 09:20:43

Na felirtkoztam Bob, betekintés a napodba címet viselő, gyógyító tréningjére, aki a következőket ígéri:

"Indítsd a napot, egy elgondokodtató pozitív üzenettel!
Hétfőtől csütörtökig kapsz egy felemelő idézetet, majd pénteken egy inspiratív sztorit!"

Nos, az eredményről be fogok számolni, szükségem van énem bizonyosos részeinek a megerősítésre, így sokat várok a dologtól. Azért már maga cím is meglehetősen kétértelmű, napba nézni biztos retinakárosodás, kivéhe ha negyedik dimenziót akarod fürkészni, de az meg lehetetlen, többek szerint nincs is.

De addig is, paliztam kettő modnását Bob bának (mán öreg amúgy), talán hasznos lesz figyelmeztetnem magamat ezekre:

"A legtöbb ember általában nem a saját életét éli, hanem mások átlagos gondolatainak a megvalósításán fáradozik.

Mai társadalmunkban a bátorság ellentéte nem a gyávaság, hanem a középszerűség. Félelem attól, hogy "kilógunk a sorból"..."

Amúgy meg a nagy jövedelmek megszerzésére fondorlatoskodik, de ez engem hidegen hagy. Vagyis ezt mondom, közben meg harácsoló vagyok, de az más.

Almaleves · http://almaleves.blog.hu 2012.01.29. 12:01:11

@beautyka:
Úgy tűnik, ez a bejegyzés marad a magyar Proctor emlékfal, mert megérkezett az első üzenet.

Bob első üzenete:

„Üdvözölünk a Daily Insights programban!

Bízunk benne, hogy élvezni fogod és hétköznap reggelenként hasznos inspirációkkal fog szolgálni számodra.
Ha úgy gondolod, nyugodtan válaszolj, szeretjük tudni, hogy melyik gyakorolta rád a legnagyobb hatást!

Köszi

Bob Proctor „

Bob nyitott mindenre, bennem meg felsejlett, hogy nem-e szcientológus? Vagy az is lehet, hogy nem Xenut imádja, hanem a mindenható Proctort! Egyik sem kecsegtet fényes kilátásokkal, de egyelőre tartom magam, levetkőzve kispolgári létem, bátran szembenézek a közelgő üzenet-cunamival. Névtelenül persze! Amint adódik rá alkalom, kérdezni is fogok, meglátjuk mi lesz belőle.

ui. ha úgy gondolod, hogy a téma nem ide való, bátran jelezd, lekopok nyomban

beautyka 2012.01.29. 16:31:57

@Almaleves:
Oh, hát Bob bekebelezett?

Almaleves · http://almaleves.blog.hu 2012.01.29. 18:05:30

@beautyka:

Nem kebelezett be, úgyhogy erről szó sincs.
Mondjuk úgy, hajlandó vagyok, nem okozni csalódást neki. Egyelőre.

Egyébként is, micsoda feltételezés ez!?

beautyka 2012.01.29. 19:08:54

@Almaleves:
Viccnek szántunk! Szép estét!

Almaleves · http://almaleves.blog.hu 2012.01.29. 19:26:47

@beautyka:
micsoda freudi elszólás: "szántunk",
része lettem a tartalomnak, beépültem a mondanivalóba.

ez azért karrier, 5 perc híresség, letolt gatyával, szilikonajkak mély mondanivalójáról elmélkedve

szeretem ezt a világot

ha már így alakult, egye kavics, viszont lenne egy kérdésem, hányan vagytok? csakhogy pontosabban tudjak rátok gondolni (tippelhetek: 3)

szép estét nektek is

Almaleves · http://almaleves.blog.hu 2012.01.30. 16:46:38

@beautyka:

Bob hétfői üzenete:

„Az életed valódi célja, önmagad fejlesztése. Hogy sikeresen tedd ezt, mindig egy (adott) célért (eléréséért) kell munkálkodnod”

Aztán megtámadott még úgy egymillió sor, amiben leírta, hogy a millió (dollár) eléréséhez feltétlenül be kellene beregisztrálnom pár másik helyre is, azonban ezeket kihagyom, éppen elég ennyivel foglalkozni.

Az üzenet egyébként már korábban bejelentkezett nálam, kissé más formában, de hasonló tartalommal. Alapvetően arra hívja fel a figyelmem, hogy koncentráljam azt egy adott témára, máskülönben én leszek a világegyetem sarkaiba vándorló csillagpor. Ami biztos szép meg minden, csak a kutya se látja.

Konkretizálva: ma éjfélig el kell döntenem, mi a fenét akarok kezdeni az életemmel, mi lesz a fő csapásirány. Ha megvagyok vele, akkor eldönthetem, hogyan fogom ezt közölni az égiekkel, ima, facebook bejegyzés vagy valami hasonló formájában.

beautyka 2012.01.30. 18:46:47

@Almaleves:
Hű, akkor sürget az idő! És nem pite kérdések ezek!

Almaleves · http://almaleves.blog.hu 2012.01.31. 21:21:25

@beautyka:

Bob keddi üzenete:

Ismét itt, azt hiszem, ha Bob látna, csóválná a fejét és csak annyit mondana: reménytelen vagy leves! Igaza van, nem fogadtam meg a tegnapi intelmét, vagyis csak félig: eldöntöttem, hogy az autodidaktizmusomat bizonyos témakörben megpróbálom professzionalizálni, mindezt a mai megvalósulásában úgy kell elképzelni, hogy kajtattam a meló után, sértődötten kikeltem magamból, ha nem voltak velem elégedettek, és a fogadalmam szerinti témakörben lófaszt se csináltam, ellenben elkezdtem hülyeségekről álmodozni. Mentségemre legyen mondva, összeszedtem pár melót, ami belevág az újhullámos hajkorona avíttságtól dermedt tincseibe.
Míg el nem felejtem, előre és utólag is köszönet Lunának, aki segít megbirkózni ezekkel a nyakatekert angol szövegekkel.

Tehát a szöveg:

"Az emberekre való pozitív odafigyelés egyszerű tette jó dolog, ha eredményesen teszed." vagy "Az emberekre való pozitív odafigyelés egyszerű cselekvését eredményesen tenni nagy dolog."

Ideírom angolul is, mert egyszerűen még így sem frappáns:
"The simple act of paying positive attention to people has a great deal to do with productivity."
Thomas J. Peters
Writer

Na mármost Tom elmegy a francba, vagyis Bob, mert ő ragadta ki ezt a sehová nem kívánkozó félrebeszélést. Mi az, hogy ha pozitívan figyelek egy emberre, akkor produktívabb leszek? Azért viszonyuljak valakihez kedvesen, hogy utána több pénz nyomja a zsebeimet? Esetleg azért, mert nagy dolog, vagyis olyan, mint a munka nemesít!

Nem akarok nemes lenni, ellenben szeretek mindenkihez a lehetőségeimhez mérten (nem kell sokra gondolni) rendes lenni. Azt még leszögezem, nem hiszek sem a jó, sem a rossz fogalmában, csak az egyéni viszonyrendszerek között bekövetkezett konfliktusokban.

Konklúzió: ma nem lettem okosabb és csak annyit tudnék Bobnak írni, hogy ilyen szart többé ne küldjél!

beautyka 2012.01.31. 22:07:25

@Almaleves:
Bob csak a nyitottságról beszél valószínűleg, nem? Csak tényleg nyakatekerten teszi.

Almaleves · http://almaleves.blog.hu 2012.01.31. 23:08:53

@beautyka: nekem ez ebből nem jön le, vagy te mást véltél látni a szövegből? ezt a Tomot egyébként valami termelési főistenként tisztelik ha jól láttam, ráadásul kezd nagyon úgy tűnni, hogy itt egy a lényeg: a pénz...

pedig Tom leglényegibb meglátása az, hogy teremt magadnak új világot és oda majd mindenki követni akar. ez lényeg, de tényleg

Almaleves · http://almaleves.blog.hu 2012.02.01. 22:28:42

@beautyka:

Bob szerdai üzenete:

Na most aztán kutyamód elfáradtam, Bobra is csak macskafuttában volt időm, ennek ellenére igaz a mondás, arra van időd, amire szánod. Bobra ma nem voltam kíváncsi, biztos a tegnapi idézet értelmetlensége kedvetlenített el.

No, de lássuk inkább a mait:

"Csak azoknak sikerült eddig bármiféle nagy dolgot elérniük, akik mertek hinni abban, hogy van bennük valami, ami a körülményeik felett áll."

Bruce Barton
1886-1967, Author, Advertising Executive, and Politician

Ezzel már nem is bíbelődtem, nemes egyszerűséggel Lunára bíztam a fordítást. A hányavetiségem ellenére az idézet megfogott, mert a nagy dolgokhoz különösen vonzódok és a hitem is szilárd, hogy entitásként magasan saját magam felett állok. A kreativitásom mostanában felszökőben, így ez alá is támasztja az előbbi állításom. Ez a rész talán az önbizalom és a önmagunkba vetett hit fontosságára hívja fel a figyelmet, tehát szép, kedves és tehetséges vagyok, ezt el kell ismernetek.

Ja, és szóljatok, ha már unjátok, igazatok lehet, nem túl izgis a dolog!

beautyka 2012.02.01. 23:11:29

@Almaleves:
Ez egy tök jó idézet! Inspiráló nagyon. Mert tényleg csak úgy tudsz létrehozni, alkotni, ha az a valami úgy van benned, hogy szinte éget - tehát szinte a körülmények felett ál, mert kiemelkedik.

Almaleves · http://almaleves.blog.hu 2012.02.02. 12:08:20

@beautyka:

Bob csütörtöki üzenete:

A mai nap a fáradságé, a kellemesen elnyújtott előzőnapi munka, mára ásítozó szemlélődőt varázsolt. Mire nem képes egy kis tevékenykedés, elképesztő. Az mai instrukció pedig pontosan az ellenkezőjére csábít, cselekvésre ösztönöz:

"Inaction breeds doubt and fear. Action breeds confidence and courage. If you want to conquer fear, do not sit home and think about it. Go out and get busy."

Dale Carnegie
1888-1955, Author and Speaker

A tétlenség okozza a kétségeket és a félelmet! A cselekvés hozza a bizalmat és a bátorságot. Ha le szeretnéd győzni a félelmeidet, ne ülj otthon, azokon rágódva! Gyerünk, foglald el magad!

Ez azt hiszem menni fog, erre vagyok kondicionálva, erre készített fel az összes értelmetlen iskola-börtön, de még a felhőtlen gyerekkoromba belegázoló óvoda is! Azt már meg sem említem, hogy a bölcsőde nevelőcélzattal utáltatta meg velem a tejet, választás elé állítva: vagy megiszom vagy valami óriási, akkoriban nem részletezett, szörnyűség fog történni velem. Csoda, ha egy pisis, beszar félelmében és magába dönti az egészet, akármi is lesz? Egyáltalán nem az. Az erőszak végül mindig visszaüt, a köpenyes nénik és bácsik, szereztek egy sírig tartó ellenséget maguknak, nem megszemélyesítve, hanem intézményesítve. Tehát le a gyereksanyargató börtönökkel, iskolának nevezett kalodagyárakkal, szociopata-képzőkkel, legyen szabad a gyerekkor, a tapasztalás és a személyis felépítésének korszaka, hagyjuk ezt meg a kicsiknek.

Ezek a gondolatok jutottak eszembe, megvallom tetszenek. Bob ma elvarázsolt, kap is egy piros pontot tőlem.

beautyka 2012.02.02. 12:46:32

@Almaleves:
Na, ennek Bob is örül. Nálunk a finomnak nevezett főzelék vérzett el az iskola korai szakaszában.

Almaleves · http://almaleves.blog.hu 2012.02.02. 13:30:03

@beautyka:

csak nem te vagy Bob magyarországi helytartója? mert ha igen, akkor visszafogottabban kritizálom ezentúl. Véleménytelen ítélettelenségre szorítkozom.
Micsoda mondat! Életem egyik legszebb képzavara, imádom

beautyka 2012.02.02. 13:47:02

@Almaleves:
Nem, nem tartom a helyét kérlek...

Almaleves · http://almaleves.blog.hu 2012.02.02. 18:07:14

Olvasok egy Salman Rushdie könyvet, a főszereplője Akbar, a nagymogul. Mindez csak azért érdekes, mert egyszer megesett vele, hogy önmagára nem úgy gondolt, hogy mi, hanem úgy, hogy én.

Ez olyan súlyos válságot idézett elő identitásában, hogy megengedte egy olyan templom felépítését, amelyik területén, bizonyos általa megszabott időben vitatkozni lehetett még vele is.

Később ezt nagyon megbánta, azonban volt annyira felvilágosult, hogy mongol felmenői agresszivitását nem gyakorolta a pimasz és hálátlan alattvalókkal. Igen, még azokkal sem, akik meg merték kérdőjelezni a mi mindenhatóságát...

Tehát, te vagy az ők, vagy ők, ti vagytok?

beautyka 2012.02.02. 22:09:53

@Almaleves:
Nehéz dolog ez a mi, mi? Megtisztelő, hogy Rushdie történést hozol fel, tényleg! Lassan sálat köthetünk a levelezésünkből - ezt most viccnek volt szánva...

Almaleves · http://almaleves.blog.hu 2012.02.03. 00:42:37

@beautyka:

nagyon szarul érzem magam, mert el lettem könyvelve sértődős picsának, aki még a tréfát sem érti.

toleranciaküszöbön igen magas, a rajtam végzet élcelődést pedig kifejezetten szeretem, a sálakat pedig különösen, kiváltképp, ha puha és kötött.

De már az is gáz, hogy ilyeneket ki kell, hogy jelentsek. Ti vagytok ennek az okai, akik lehet hogy nem is vagytok mi!

beautyka 2012.02.03. 12:51:54

@Almaleves:
Dehogy könyveltünk el annak, távoli tőlünk mindenféle könyvelés! Örülünk, hogy te veszed a poénokat, ritka ez, mint most hétvégén lesz a fekete holló

Almaleves · http://almaleves.blog.hu 2012.02.03. 22:53:56

@beautyka:

Bob pénteki üzenete:

A dolgok elnyerték értelmüket, korábbi önmagam a most következő történetet a véletlenek összjátékának tekintené, de mostani önmagam szilárdan hiszi, hogy ennek így kellett történnie.

Bob péntekre nem idézetet, hanem egy hosszabb történetet ígért, amit be is váltott. Szó szerint nem fogom szó szerint idézni, mert az összefüggések megértéséhez elegendő a kivonata is.

Egy kanadai házaspár az igazak álmát alussza. Nem kell ezen fennakadni, majdnem éjfélt mutat az óra. Telefoncsörgés veri fel a csendet, az asszony veszi fel a telefont és a 21 éves, Rachel nevű lánya van a vonal túlsó végén. Persze jön az ijedség, felnőttnek tűnő gyermekeink kizárólag vész esetén szokták ránk törni az ajtót, persze ebben az esetben is így történt.
Rachel megnyugtatja az anyját, őt egyelőre nem börtönözték be, azonban az autóját igen, parkolási vétségért elszállították a rosszhírű környéken árválkodó rendőrségi telephelyre. A lány kéri szüleit segítsen neki kiváltani, mert a kocsi papírjai az apja nevére szólnak, és ezért nem adják ki neki. Az autó egyébként azért került karanténba, mert a barátja lakásánál lévő parkolóban csak 3 órán keresztül lehetett volna várakozni és ő ezt mintegy három órával túllépte volna, ha hagyják. Az elvontatás véget vetett autókázási ábrándjának, belesodorva őt ebbe a cseppet sem felemelő éjszakai kalandba. Pedig láthatta, egy táblán ki volt írva, hogy a renitens autókat, a tulajdonos költségén elszállíttatják, mégsem tett ellene semmit.

Nagy duzzogva, álmosan elindulnak a férjével, át az éjszakába dermedt városon, be a sikátor ölelésébe. Megérkeznek, Rachel és a barátja már ott vannak. A kamaszkorból alig kitört egyedekhez hasonlóan, nevetgélnek és viháncolnak. A telephelyen lévő ügyintéző nőnek nem fér a fejébe ez a vidámság, az autó kiváltása tetemes költség egy egyetemistának, meg a tapaszatlatai is azt mutatják, hogy itt nem szoktak az emberek jópofizni, dühösek és ezt valakin ki is töltik, pedáns szülők a felelőtlen gyerekeiken, elfoglalt autótulajdonosok a hivatal alkalmazottain. Jelen esetben ilyesmiről szó sincs, a gyerekek nem estek letargiába a szülők megjelenés után sem és azok estek nekik puszta szájjal, válogatott otrombaságokat hozzájuk vágva.
Azért a szülőknek is furcsa ez a helyzet, az anya meg is kérdezi: - Min nevetsz?
Rachel felel: - Választhattam a sírás és a nevetés között. Én a nevetést választottam!

Majd megkérdi tőle az anyja, hogy miért nem állt el időben az autójával?
A lány annyit fele, hogy éppen akkor ment a kedvenc tv műsora, amit meg szeretett volna nézni. Úgy is tett, beindítva az események láncolatát.

Ezután ki-ki hazatért a saját otthonába. Rachel anyja elalvás előtt átgondolta a történteket és hálát adott az Úrnak, hogy csak az autó került börtönbe és a lányának semmi baja nem történt.

Azon is eltöprengett, amit a lánya mondott a telephelyen, és végül igazat adott neki, hogy az életben felmerülő nem tartós hatású kellemetlenségeken nem szabad felhúzni magunkat, akad belőlük úgyis ezerszám, majd sommásan hozzáteszi, hogy ő is a nevetést választja.

Nos, ez volt Bob története, jöjjön az enyém. Tegnap este bementem a városba, az autómat leparkoltam egy félreeső utcában, oda ahová korábban is olya sokszor. Gyalogosan továbbindultam a belvárosba, találkozóm volt valakivel. Tudtam, hogy nem maradok túl sokáig, mert este egy barátommal akartam iszogatni. Lerendeztem az ügyeimet, és visszamentem az autóhoz. Az oldalablakára felragasztva egy cetli, kerekén egy bilincs. A papíron egy telefonszám és egy szabad szemmel is jól látható, nagyobb összeg szerepel, aminek átadásával megszabadítják az autót nem kívánt testékszerétől.

A papíron jelzett összeg nem állt rendelkezésemre, de egy bankkártya talán ki fog tudni segíteni, a diszpécser azt mondta, hogy van mobil kártyaolvasójuk, tehát meg vagyok mentve. Várakozó álláspontra helyezkedtem, 20 percen belül meg is érkezett a cég embere. Elmondtam neki, hogy a büntetés felét kápében, a másikat meg kártyával fizetném, amire ő rögtön rávágta, hogy azt úgy nem lehet. Javasolta, hogy menjek el a közeli automatához és vegyem ki a pénzt, mert csak úgy tudja elfogadni. Ekkor megkértem, hogy ő úgyis kocsival van, tegye meg hogy elvisz odáig, ő is hamarabb végez és én is.

Beültünk az autóba és ezután két szónál több nem esett, nem nevettem, nem szitkozódtam, sőt mereven magam elé bámultam, majd amint nálam lett a pénz szótlanul átnyújtottam. Ő levette a bilincset és méltatlankodva távozott, megjegyezve, hogy mennyire hálátlan vagyok a segítségéért. Ebben igaza volt, a némaságom annak az embernek szólt, aki hajlandó felölteni magára azt a szerepet, amelyik más embereknek okoz kellemetlenséget. Ő a felelőséget hárító, parancsra cselekvő lágerőr, ő az, aki gondolkodás nélkül megtesz bármit, amit a felettesei mondanak neki, és ő az, akinek a megélhetése igazolja minden tettét. Nem tudtam volna mit mondani neki, sőt a hogyan is kívánnivalót hagyott volna maga után. Prédikálni és bratyizni sem szerettem volna. Ez volt mindkettőnk számára az egyetlen út. Hamar el fogjuk felejteni.

Mindez néhány percbe sűrítve zajlott, a kiszabadult autóval egy nagyon kellemes estét töltöttünk együtt a barátaimmal. Végignevettük az estét.

beautyka 2012.02.04. 11:31:55

@Almaleves:
Ez szép hosszú történet, de okos. Örvendetes, hogy jó estétek volt, köszi a sztorit!
süti beállítások módosítása