Nesze!szer

Olajos praktika a szép tincsekért

2012. január 06.

 

 

Olcsó, büdös és csodálatos a hatása. Így tudnánk eladni nektek ezt a dolgot. Írtunk már arról, milyen szép és  hosszú szempilla növeszthető ricinusék olajával, de most a hajas verzióról mesélnénk. Szóval. Varáció van ezer. De a lényeg! Amennyiben dús és hosszú tincsekre vágysz, irány a patika, szerezz be a ricinusolajból. A legegyszerűbb, ha vásárolsz csodás műanyag sapkát is a drogériában, de megy nélküle is. Az olajat simán is felviheted a száraz hajadra, de egy tojás sárgáját is adhatod hozzá. Az a legjobb, ha egyedül töltött éjszakán csinálod a pakolást. A dunsztolás miatt kell a csecse sapi, de egy kellően rögzített törölköző, vagy fólia sem rossz. Este kend be jól a hajadat, reggel meg lemosod, majd a szokásos samponoddal folytatod a műveletet. Csinálhatsz kúrát is néhány hétig, de heti egy beavatkozás bőven elég. Ha nincs lehetőséged egész iccakára pihenni így az olajban, mert mondjuk az ember beadná a válós keresetet, akkor néhány órás procedúra is adja a jót. Vigyázz, hogy a szemedbe ne kerüljön az olaj! A fejbőrbe is simán bemasszírozhatod, mert korpásodás ellen is kiváló. Illetve még egy dologgal teheted tutibbá, ha felkenés előtt kicsit felmelegíted, mert elég nehéz azért. Lehet gőz felett, de szimplán a mikroban is. Ha valami, hát akkor ezt tényleg egy igazi csodaszer, szép, sűrű tincseked kapsz! Haj-rá!

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr173524537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.01.07. 15:04:45

Szerbiában a fodrászok is ezt használták, ott egy időben nem lehetett drága kencét kapni.
Én éjszakára még nem próbáltam, de oliva olaj+tojássárga arc pakolásnak is bevált.
Jó hogy írtok róla, mert a fiatalok nem biztos hogy ismerik ezt az ősrégi praktikát.

Lángharcos 2012.01.07. 16:03:51

Viszont rohadt nehéz kimosni a hajból. Én csak a haj alsó két harmadát kenem be vele, mert utána nem győzöm kimosni azt a ragacsot..

pottyosgaloca 2012.01.07. 18:32:07

@Lángharcos: de ugye tudod,hogy a tincseknél és a fejbőrön hatásos főképp? :) A hajvégeken nem sokat érsz vele...

Pinka-Panka 2012.01.07. 18:59:28

Csakis ezt szoktam ajánlani a vendégeimnek. Nincs az a drága hajpakolás, ami felülmúlná a ricinus hatékonyságát. Lényeges, hogy melegben legyen fejünk, sapka és jól betekerni törülközővel. 3-4órát hagyjuk rajta, meglehetősen szép és fényes lesz a haj utána. A korosodó hölgyeknél a száraz hajra is ajánlatos egy hónapban egyszer alkalmazni. A lerakodott korparéteget is remekül "feláztatja"... Csodaszer.

Pinka-Panka 2012.01.07. 19:00:05

Ja és az uraknak is jó szívvel ajánlom.

Lángharcos 2012.01.07. 19:52:31

@pottyosgaloca: Nekem pont a hajvégre ajánlották, elsőre csak túlzott lelkesedésből kentem be az egész hajamat.

jooasszony 2012.01.07. 20:13:38

Mit mondanak a szakértők ? Hajhullásra jó?

Egyébként már én is kipróbáltam, de szinte lehetetlen kifésülni, nagyon sok hajam kitéptem a fésülésnél.
süti beállítások módosítása