Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel!

2011. december 27.

 

 
 

Szilveszteri bakik (ellen)

Alig tértünk magunkhoz a karácsonyi kajakómából, néhány napunk van pihenni és újra bódult állapotba kerülünk. Pezsgőspoharak a kézben, flitterek a ruhán és indulhat a szilveszteri buli! A felhőtlen szórakozáshoz hozzátartozik a tökéletes smink is. Ha nem szeretnél hibázni, írásunk neked szól. Sorra vettük a szilveszteri sminkbakikat, melyekre a 21. század hajnalán érdemes figyelni. 
Első kardinális kérdés a csillámok használata. A nagyszemű, tubusos, zselés állagú kencéket remélhetőleg már nem gyártják és mindenki elfelejtette őket. (Vagy csak pontyok használják) A mai csillámok finom őrlésűek, esetenként mikroszemcséjűek, szárazon, tehát por állagban kerülnek csomagolásra, a szivárvány összes színében. A csillogásuk eszeveszett, ám apró méretük miatt kifinomultak is. Legtöbbször építhetőek, tehát tudsz belőle keveset rakni, de tudod tömören is. A csillámot a felső- és/vagy az alsó szemhéjra tesszük, önmagában egy krémes bázisra, vagy a már kész smink fölé. Lehet a sminkeddel megegyező, pl. kék sminkhez kék csillám, vagy a füstös fekete/zöld/lila satírodat dobd fel arany csillámokkal. A color blocking vonal még mindig megy: használj egyidejűleg ezüstöt és aranyat. Aki a csillámmal csak most barátkozik, húzzon a felső szempillatőbe csillámos tusvonalat. Ha nagy szemű csillámot használsz, ujjbegyeddel nyomkodd a szemhéjadra, ne ecsettel. A halántékra, a szemöldökcsontra, a szemöldök alá kérlek, ne tegyél belőle! Az arccsont felső részére se! Arccsontod fényesítését highlighterrel végezd el, ez a csillogás az éjszaka fényeiben pazar lesz.


A következő mumus a műszempilla lehet. Szilveszterkor szinte kötelező túlzásba esni. Minden, amit év közben kihagytunk, ma pótlásra kerül – ezért jobb, ha egy szimpla szeptemberi keddi napon megteszed, amihez igazán kedved van, így a vágyaid nem torlódnak fel, és nem fogod magad sürgetve érezni. Szóval, ha a műpilla elengedhetetlen része a szettednek, akkor legyél körültekintő ez ügyben. A tincses pilla kényelmes, praktikus és egész éjszaka a helyén marad. A soros pilla ennél feltűnőbb, vele a drámai kinézet garantált. Ám a szemünk előtt lebeg egy kép: a lelógó pilla, amikor a belső szemzugban a ragasztó elengedte. Nincs az a valaki, aki a buli hevében a helyére visszarakja. Mit tehetsz, hogy ez ne forduljon elő? Válassz puha gerincű pillát, pl. aminek a szálai damilra vannak felfűzve. Ez pontosan illeszkedik a pillatőbe és a szemhéjad vonalát is jól követi. Ha a szempillaragasztás tudományának még nem vagy a guruja, fordulj szakemberhez, így felhőtlenül rebegtetheted pilládat egész este.
Hasonlóan nevetséges a lekopott rúzs is. Ajkadat körültekintően kontúroztad, a rúzs is a helyén – de, csak amíg az első koktélodat elszürcsölöd. A bázis használata a kulcs! Segít a rúzst a helyén tartani, se elfolyni, se lekopni nem engedi, illetve mindezt késlelteti. Teheted a kontúrra is, vagy az alá. Ajkad szélét is vond be vele, ezzel a rúzs elfolyását akadályozod meg. A kontúrceruzával ne csak a széleket rajzold meg, színezd ki vele ajkadat, így egyenletesen fog kopni. A rúzst mindenképpen vidd magaddal, és tartsd észben, hogy időnként meg kell igazítanod. Hiába, a szépségnek ára van!

 

 


Nem volt időd elmenni szoliba (egyébként sem egészséges), ezért nem tudtál a kívánt színre barnulni? Átfut az agyadon, hogy sötétebb alapozót választasz, mondván a sötétben úgysem lesz olyan feltűnő… Ne tedd! Feltűnő lesz! A makulátlan (természetesen bőröd árnyalatával megegyező színű) alapozás sokkal nagyobb siker, mint a hatperces bronz bőr. Egy könnyed, átlátszó alappal a színpadra való sminked sem lesz maszk hatású, és persze nem árt, ha a barátaid is megismernek, nem igaz?
Sokszor látjuk, hogy a nők arcpír gyanánt még mindig pirosas színt választanak, amit, valószínűleg a technika tudásának hiánya miatt, arcuk teljes oldalsó területére terítenek szét. (Szeplősöknek például általában a rózsaszínes árnyalatok a megfelelőek) Persze, a fura szétterítéses technika a bronz és egyéb színű pírnál is előfordul. Az arcpirosítóval is bánni kell tudni, különben megeshet, hogy egy kimelegedett tehenészlány képét idézzük sminkünkkel. Ha még nem vagy elég gyakorlott, egyet tarts szem előtt: üdítsd az arcod!
Boldog, mosolygós és sikerekben gazdag új évet kívánunk!

Nesze!Detti

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr73499275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása