Nesze!szer

E-Sminksuli - Sminkre fel!

2011. október 24.

 

 

 

Sminkelj a szemedhez

Hányszor de hányszor hallhattátok már, hogy adott szemszínhez milyen színű szemhéjpúdert célszerű választani. És akkor itt álljunk is meg. A sminkelés nem célszerű! Persze reggelente az a pár mozdulat mennyire jól összeránt minket, kihagyhatatlan, elismerem, tudom, élek vele. Ám a színeket nem célszerűségből választjuk. Vannak persze alapvetések, amelyeket most mi is megosztunk veletek.
A zöld szem első legjobb barátja a lila szemhéjfesték. A miért kérdésre a színkör
tanulmányozása adja meg a választ. A lila és a zöld majdnem szemben helyezkednek el
egymással, nem komplementer színek, mégis egyik a másik jelenlétében a legélőbb. Persze, aki az asztalra csap, mondván, sutba a színkörrel, az a zöld szemhez rögtön a kéket választja. Vagy zöldet, csak épp másik árnyalatban, mint a szem maga. Most jön a fricska, mert ugyanazt az árnyalatot is választhatod, mint a szemed színe, ám ezzel bánj ügyesen. Most már jól összezavartunk titeket, igaz? Épp ez a lényeg, amint megtanulod a szabályokat, felejtsd is el őket. Mennyi minden nem jöhetett volna létre, ha a normákhoz tartjuk magunkat! Szóval a zöld szemek. Ám amit itt írok, ugyanúgy igaz a többi szemszínre is!


Vizsgáld meg természetes fénynél az íriszedet, és használd a benne látott színeket a sminkedben. Ritka a tiszta szemszín, de jó ez így, elég rideg tekintetünk lenne. Lehetnek a szemedben sötétebb zöld, kekis, sárgás, szürke, kék, barna erek, foltok. Ettől – is – vagy egyedi! A barna kedves, szende külsőt kölcsönöz, kivéve, ha feketével párosítod és a halántékodig húzod. Legyél természetes és a barna mellé rakj zöldet, világosabb fűzöldet a belső szemzugba, vagy satírozd a méregzöldet bronzzal. Próbáltad már a barnát lilával/bordóval? Itt az ideje, rakd föl ma. Vagy a barnát sötétkékkel? Két lábon járó szenvedély leszel! Persze nem csak két színből állhat a sminked, a kék-barna pároshoz bevetheted a bordót is, na ez már non plus ultra. Aztán lehetsz csillogó is: arany szemhéjfesték bemelegíti és varázslatossá teszi a zöld szemet. Amúgy a kéket is, meg a barnát is… Az ezüst szemfestékkel bánj óvatosan minden esetben, a fehéres vagy világos ezüst hátborzongató. Hátborzongatóan csúnya. Értelmezhetetlen. Nem a smink, hanem a késztetés, hogy valakit mi visz arra, hogy ilyen színűre fesse a szemhéját. Mea culpa.
A kék szemet a barna, a bronz árnyalatai káprázatossá teszik, szóval, ha hódítani mész,
válaszd ezt. Visszafogottabb árnyalatokkal még munkába, állásinterjúra is el tudom képzelni, megjegyzik majd, hogy kifejezőek a szemeid (persze csak akkor, ha mosolyogsz is mellé). Nyúlj nyugodtan rezes árnyalatokba is, sejtelmes lesz a tekinteted. A kéket most is párosítjuk a zölddel. Világoskék szemhez kerüld a világoszöldet, az közönséges hatást kelt.

 

A sötét fenyőzöld, főleg a matt, vagy kevésbé csillogó színű szemhéjpúder elmélyíti a tekintetedet. Ezt használhatod a füstös szemfestéshez is, ti. a fekete füstös fagyossá tudja tenni a kék szemet. Ebben az esetben azt javaslom, hogy használj egy natúr színt, amivel bemelegíted a széleken a sminkedet. Mit jelent ez magyarul? Egy középbarna bőrszínű árnyalattal, mályvába hajló barnával vagy pasztell lazacos bézs színnel (ha ezt a fiúk hallanák…) fuss végig a külső satírokon, tehát a mélyítő ívben, és az alsó pillasor alatt. Ezzel a fekete élességét elveheted. Kék szemhez ugyanúgy használható a lila, annak minden árnyalata. A narancs is jó választás, a színkörben a kéket és a narancsot egymással szemben találod. A rózsaszínt kerüljétek, nem vagyunk már az oviban. Érvényes ez mindegyik szemszínre, még a szürkés szemekre is. Mindig is utáltam, amikor azt kérték, hogy készítsek szürke satírt rózsaszínnel. Ilyenkor sír a lelkem! Persze egy vad pinket bármikor szívesen felteszek. Szürke szem esetén a legjobb egy meleg árnyalat, ez szépen hangsúlyozza a szemedet. Persze nem piros, inkább mályva, vagy a már említett lazacos árnyalat, amiből választhatsz egy erőteljesebb fajtát is. Elég, ha csak elmosva, satírozásra használod, nem feltétlenül önmagában. Jöhet a kék, a zöld is, és a barnától se tarts. Nyugi, nem lesz uncsi a szürke szem-barna szemhéjfesték, főleg ha barna ceruzával kontúrozol. Méginkább, ha indigókék ceruzát használsz. Aztán vannak még a barna bociszemek. Aki rendszeresen követi a Sminksulit, tudhatja, hogy mániákusan rajongok a barna szem-kék szemhéjfesték kombóért, és időnként nem átallom ezt hetekig ajnározni. Mea culpa, ma már másodszor. A kék alatt nem ám a babakék és hasonló csillivilli, világos társait értem, hanem az érett szőlőkéket, a mély királykéket, az esti égbolt összemosódó árnyalatait, egy nyári nap égszínkékjét, és jöhet a farmerkék, a kobaltkék, vagy a türkizkék is… Meleg árnyalatokkal elmélyíted és kiemeled a barna szemedet, lilával a Kelet varázsát idézed meg. Rendes leszek, elmondom az alapismereteket is a barna szemhez: minden szín jól áll neki. Tudom, erről beszéltem eddig is, hogy minden szemszínhez jól áll minden szín. Nincs nagy megfejtés. Az árnyalatok kiválasztásában rejtezik a titok, ez igényelhet egy kis utánajárást. De az is elég, ha egy helyben állsz a sminkes pult előtt és figyeled, melyik színre dobban meg a szíved.

Nesze!Detti

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr243325789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása