Nesze!szer

Dorothy topánja kalapács alatt

2011. szeptember 26.

 


Judy Garland, az Óz, a csodák csodája című klasszikus Dorothyja viselte a filmtörténelem egyik legbájosabb lábbelijét. A rubin színű, csillogó, masnis kopogóst decembertől árverésre bocsájtják, potom 2 millió dollárért (ami körülbelül 432 millió forintot az aktuális árfolyamtól függően ugye). A topán egyik különlegessége, hogy csupán négy darab létezik belőle a világon, amelyeket kizárólag a film kedvéért készítettek el. Az egyiket a Smithsonian Múzeum tárolja, a másik egy magángyűjtemény darabja, a harmadikat pedig ellopták egy minnesotai Judy Garland Múzeumból. A cipők jelenlegi tulajdonosa egyébként Joe Maddalena, aki a következőket mondta az Óz, a csodák csodájáról: "Ez a film, a popkultúra egyik alap jelensége. Nincs nála nevesebb."
(Mint minden másról, természetesen a piros kis topánról is készült hamisítvány, ami Debbie Reynolds nevéhez köthető, aki 612 ezer dollárt, azaz 132 millió 192 ezer forintot keresett vele májusban.) Te hová vennéd fel ezt a cipőt? Csak akkor, ha sárga úton sétálsz Toto kutyával? Nézd, így kezdődik a cipő és Dorothy mesés története a vihar után!

Nesze!Dia

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr663258852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kelly és a szexi dög 2011.09.27. 20:12:52

Inkább a tündérkét dugnám!

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.09.27. 21:21:54

Azért akármennyire is ikon a 2 millió dollár elég merész árnak látszik.

venszivar 2011.09.27. 23:21:34

Az ár harisnyával (zoknival?!)együtt értendő? Ha igen, akkor 3 millió milpengőt adok érte!
süti beállítások módosítása