Nesze!szer

Boldog szülinapot a ceruzáknak!

2011. szeptember 12.

 

 

Réges régen, egy messzi galaxisban, amikor még óriási csoda volt itthon egy Faber-Castell ceruza, a szüleink mindig a legfelső szekrénybe dugták el ezeket. Csak ünnep típusú napokon kaphattunk belőlük, mert nagy kincsnek számított János nevű Németországban élő ismerősünk küldeménye. Talán ezért is azóta a különös vonzódásunk ezekhez a csodás ceruzákhoz. Faberék idén ünneplik 250. születésnapjukat. Jól megy nekik, hisz még mindig családi kézben van a vállalkozás. Grófok birtokolják, a nyolcadik generáció. Tudtad egyébként, hogy a nürnbergi cég gyártja a világ legtutibb szemceruzáit is? Aztán persze ráírják, hogy Dior, Chanel - de ők adják az alapot. Megnézheted a szépészeti választékot itt, már amennyiben szájkontúr gyártásába fognál.

De vissza a szülinapi tortához, mert van magyar vonatkozása is! Soós Andrea designer már régen is dolgozott és készített illusztrációkat a Faber-Castell számára. Az igen kerek évfordulóra régebbi és új illusztrációiból - melyeknek az alapja maga a logo - összeállított egy videót. A német precizitás (a ceruzák) és a magyar kreativitás találkozik ebben a kis etüdben. A zene is "madeinhungary" Hauber Zsolt és Havasi Balázs közös gyümölcse. Festőien romantikusan küzdenek a rajzolt katonák a ceruzáikkal... 

Boldog szülinapot Faber-Castell, mi lementünk keresni egy Ápiszt (van még ilyen?), mert rajzolni támadt kedvünk. Mondjuk mi a nonfiguratív dolgokban hiszünk... Talán ezért adott anno kettest a tanár rajzból? Kihúztuk nála a ceruzát, az egészen biztos...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr13221308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rezsöatya 2011.09.13. 12:54:56

Gratulálok Andreának! Faber Castell is kell a rajzoláshoz, meg tehetség is!
Szép a ceruzás "doboz" is a képen, nekem csak a 60 darabos Polychromos van meg...

ParádiGabi 2011.09.13. 21:38:21

Ez az eddigi legnagyobb hatású posztotok rám nézve:-))) A képen látható készletet valami jótét kisangyalka elküldhetné, és tuti rámjönne a rajzolhatnék.

asoos 2011.09.13. 23:26:51

Köszönet a Nesze!szer-nek és mindenkinek a sok-sok lájkért és visszajelzésekért!
süti beállítások módosítása