Nesze!szer

Velencei Szépség- és filmfesztivál

2011. augusztus 31.

 


 

Az olasz divat ténylegesen olyan, mint a fantasztikus olasz konyha: cseppet sem érdekli
a remekművek alkotóit, hogy a „nemzetközi trendek“ szerint ma könnyed, visszafogott és kifinomult a sikkes, itt a Velencei Filmfesztiválon azonnal világossá válik: nekik a saláta nem kaja, az egyszerű „kis fekete“ pedig nem ruha. Drámai divat-körkép a Biennáléról, első kézből…

Ha egymás mellé állítanánk Donatella Versacét és Stella McCartney-t, pont olyanok lennének, mint egy strasszokkal ékesített habcsók, és egy fényes kis feketecsokoládéból készült bonbon. Itáliában minden sok(k), és ez így van rendjén. Ki akarna itt egy minimalista butikhotel vendége lenni, amikor megszállhat egy cirádás stukkókkal ékesített, százéves palotában is – ráadásul nevetséges áron. Miután sikerült megtalálnom a www.kulfoldiszallodak.hu-n keresztül (magyar szállodákra hasznos: www.szallodak.hu)  azt a kis castello-t, ami illett az alkalomhoz, egy gyors zuhany és outfit-csere után el is indultam a velencei éjszakába, hogy az üres utcákon felfedezzem a friss kollekciókat a kivilágított kirakatokban. A Szent Márk tér melletti kacskaringós kis utcákon nem kell Biennálénak lennie ahhoz, hogy az ember fesztiválon érezhesse magát… mi több, egy nemzetközi divathéttel is felveszi a versenyt az esztétikai sokk.

 

 

A szalonok ablakait figyelve nem meglepő, miért is tanulta meg Allegra Versace – Gianni tündéri unokahúga – az olasz divat abc-t, hamarabb, mint az olvasást: „Armani, Byblos,Cavalli, Dolce, Exté, Fendi, Gucci, Missoni, Prada,Trussardi, Valentino, Versace.” Egyszerű, mint a csizmasarkak koppanása a velencei macskakövön.

Három napot töltök a szerelem itáliai fővárosában, és magam is szerelembe estem. És bár több lehetőség is volt a választásra - belebolondulhattam volna a Monte Carlo kaszinóit idéző nyárias eleganciát preferáló George Clooney-val, vagy a Harry Potter hóbaglyára, Hedvigre emlékeztető Philip Seymour Hoffmannal, de végül mégiscsak a True Blood üdvöskéje, Evan Rachel Wood mellett tettem le a voksomat. (Vele bolondultam.) A szőke színésznő Marlene Dietrich stílusát megelevenítő, szigorúan hátrafésült hajjal, hatalmas, fehér, zsabós blúzzal és csapott vállú blézerrel igézte meg a közönséget a Március idusa című politikai dráma sajtótájékoztatóján. És bár sztárok jöhetnek-mehetnek itt a Biennálén, még a legnagyobb nevek is eltörpülnek a fesztivál valódi díszvendége mellett. A vörös szőnyeg előtt toporogva, a hőség ellenére puccparédéba vágott rajongói már most hangosan kajabálják a nevét… pedig kerek 24 óra múlva teszi be híresen izmos lábacskáit a Kaszinó Palotába. Ne kerülgessük a forró témát: ő Madonna, aki itt mutatja be a nagyközönség előtt W.E. című romantikus drámáját, saját rendezésében.

 

 

És bár a kritikusok már előre fogják a fejüket, a divat-kritikusok rendkívül izgatottak: kíváncsian várjuk, hogy a díva – aki a film rendezése közben gyakorlatilag kizárólag melegítőt, farmert, kinyúlt kardigánt, baseball sapkát és tornacsukát viselt – visszatér-e egykori csillogó önmagához, és túlragyogja-e a Fesztivál Palota káprázatos kristály csillárjait…

Ígérem, holnap megmutatom!

Steiner Kristóf

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr253193183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

travis 2011.09.01. 15:16:54

Ez a nő (Madonnára célzok) nem fog már visszatérni sehová. Egy ilyen korú nőnek már rég unokáznia kéne, nem pedig üresfejű toyboyokkal lékeltetnie magát.
Madonna még színésznőnek is csapnivaló, el sem merem képzelni, mit művel a kamera mögött. Popkarrierjét viszont a legmesszebbmenőkig elismerem.
Elnézést, ha kicsit közönséges voltam, de szándékosan tettem rá kicsit, érzékeltetendő, mit is gondolok erről asz asszonyságról.

belagezabela 2011.09.01. 16:10:34

@travis: Madonna a legjobb mature kategória, dugd meg steiner krisztit az a hozzád való. Ja csak csokipisztolyozni tudsz vele oda vissza.

belagezabela 2011.09.01. 16:16:21

@travis: a te nőd mindennap tűsarkúban és miniszoknyában jár?
1. Ha igen akkor van lyuksógorod.
2. Ha nem akkor egy pénztáros a feleséged.
3. Ha néha abban megy, akkor a főnököt vagy valamelyik kollégát kényezteti.
Sajnos Tapasztalat, néha a túlórákra célozgass, de ne kérdéssel, hanem állítmánnyal konkrétan.

travis 2011.09.01. 17:28:26

@belagezabela: Édesanyád tudja, hogy miket irkálsz idegeneknek a neten?

Fumar Mata 2011.09.01. 19:56:54

@travis: Ez csodálatos riposzt volt. Ellopom és terjesztem...

Fauves 2011.09.01. 23:28:00

@travis: korlátoltság FTW! Nyilván lehetne arról is beszélni, hogyha mondjuk pasi lenne, akkor ugyanilyen helyzetekben ki a franc vágná a fejéhez, hogy "menjen unokázni, nem fog sehova se visszatérni, meg mit kavar 20 évvel fiatalabbakkal", de mindegy, a pasik idősen karizmatikusak és sármosak lesznek, a nők pedig 30 után megcsúnyulnak és a háztartásban a helyük, hahaha. Azt elismerem, hogy csapnivaló színésznő, hiába vagyok rajongó, konkrétan bealszom a legtöbb alakításán, a popkarrierje sem alakul túl biztatóan, a legutóbbi albuma szar lett, az újnak pedig eddig nagyrészt nem szimpatikusak a producerei, de ennek köze nincs ahhoz, hogy már "unokáznia kéne". És ilyeneket meg főleg nem egy beauty blogon kéne hangoztatni azé' már. Egyébként is, mit keverjük itt össze a magánéletét a szakmaival, urambocsá a művészivel? Vagy mit várunk egy olyan nőtől, aki 19 éve még a SEX könyvet adta ki? Jó lenne, ha az emberek túljutnának a Madonna korán, mert a helyzet az idővel csak egyre rosszabb lesz :(.

travis 2011.09.02. 10:24:08

@Fauves: Köszönöm válaszod.
Kettőnk világlátása abban különbözik, hogy szerintem ezek a dolgok egymástól nem választhatók el. Ha látok egy 50 körüli nőt egy 20 éves fiúkával, akkor nem tudok kizárólag a szakmai teljesítményre figyelni, ugyanis nyilvánosan megjelennek, vállalják egymást, és ez hat a megítélésükre. Az image-kultusz erről szó, hogy nem csak a szakmai dolgok alapján ítélkezel, hanem az összhatás alapján.

ájemövumen 2011.09.04. 10:30:29

a videoban az utolsó hallható mondat: "hey, which one is she?" LOL
süti beállítások módosítása